Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Aristoteles, geboren in Ancient Stagira van Halkidiki, is een van de grootste internationale persoonlijkheden van alle tijden.

Hij was de vader van de logica, legde de basis van de wetenschappen en bepaalden de voornaamste uitgangspunten van de politiek. Hij was een leerling van Plato en leermeester van Alexander de Grote. Alexander de Grote zei tegen Aristoteles: "Ik ben dank verschuldigd aan mijn vader voor het leven, maar aan mijn leraar het goed leven".

Unesco viert de geboorte van deze wijsgeer - nu 2400 jaar geleden.

Volgens de theorieën van de oude Griekse wetenschappers bestaat de wereld uit 4 natuurlijke elementen: vuur, lucht, water en aarde. Aristoteles voegde een 5 element toe - de ether - dat hij Quintessence (vijfde essentie) noemde. Dit element vertegenwoordigt het geheim van het wereldse en het menselijk bestaan; het vertegenwoordigt de tijdloze, het onvergankelijke en het houdt de elementen bij elkaar.

2400 jaar na zijn geboorte, kunnen bezoekers ervaren hoe dit goede leven tot stand is gekomen, terwijl u geniet van de 4 natuurelementen en het ontdekken van het vijfde element.
Meer informatie: http://www.aristotle-halkidiki.com

Lucht
Aristoteles gaf zijn leerlingen les tijdens het wandelen. In de ochtend gaf hij les aan gevorderde studenten en in de middag aan de beginners. Voor bezoekers zijn er veel mogelijkheden voor lichaamsbeweging, meditatie of het maken van fotos. Halkidiki heeft spectaculaire lokaties voor zonsopgangen en zonsondergange. Voor de reiziger is Halkidiki ideaal om landschappen te bewonderen - aan de kust, maar ook in het binnenland. Interessante lokaties zijn te zien op de kaart - Google Maps.

Aarde
Wijn "bevrijdt de geest" en "helpt bij welsprekendheid", tenminste volgens Aristoteles. Een unieke kans om in Halkidiki de unieke wijn - tsipouro - en anderendere lokale producten te proeven die namen en oorsprong hebben in het land van Halkidiki.  Een goed idee is een bezoek aan een van de wijnhuizen met wandelingen in de eindeloze olijfboomgaarden en wijngaarden. Interessante lokaties zijn te zien op de kaart - Google Maps.

Water
Met exotische stranden en de sprookjesachtige watervallen van Varbara, wordt Halkidiki gedomineerd door water. Halkidiki heeft uitstekende duikcentra waar de de bezoekers de mogelijkheid hebben om de geheimen van de oude zeebodem te verkennen. Interessante lokaties zijn te zien op de kaart - Google Maps.

Vuur
Vuur is een van de elementen dat de producten van het land bindt: olie, olijven, honing, granen, vis, dierlijke producten. In bepaalde restaurants Halkidiki, kunt u oude Griekse smaken te uitproberen in een 'aristotelische MENU " gebaseerd op de gastronomische keuzes van Aristoteles. Interessante lokaties zijn te zien op de kaart - Google Maps.

Quintessence
Een bezoek aan de Ancient Stagira heeft zijn eigen rol in het veroveren van de vijfde essentie (vijfde element) en het ontdekken vande  filosofische principes van Aristoteles.

imageimageimageimageimageimageimageimage


Geboorteplaats van Aristoteles

Kaart met mooie landschappen

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com