DOMEIN TE KOOP - DOMAIN FOR SALE
Met of zonder content!
+/- 10.000 artikelenGeïnteresseerd stuur mij een email / Interested please send me an email

Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Arke Middelharnis is het groenste reisbureau van TUI Nederland. De Arke winkel in Middelharnis ontving de Groene Palm Award 2013.

De prijs is een erkenning voor de reisbureaus die de meeste activiteiten op het gebied van duurzaam toerisme ondernemen. Holland International Reisbureau Valkenwaard is de groenste franchisenemer van alle Holland International Reisbureaus en Holland International Reisbureau at Home Joris de Bont is de groenste zelfstandig ondernemer van TUI Nederland. Dit is het vijfde jaar dat de Groene Palm Award werd uitgereikt.

De reisbureaus werden op vijf thema’s beoordeeld: Duurzaam Toerisme Management, Training & Informatie, Consument, Goed Voorbeeld en Verkoop. Binnen het onderdeel Verkoop worden de winkels beoordeeld op het daadwerkelijk aantal geboekte accommodaties met een duurzaamheidslabel.

Ambitieuze doelen
TUI Nederland, waar de reisbureaus onderdeel van zijn, lanceerde in 2012 haar Duurzaam Toerisme Plan 2012-2015 met ambitieuze doelen. TUI Nederland streeft naar het grootste duurzame vakantieaanbod met meer dan duizend gecertificeerde accommodaties met een duurzaamheidslabel, waarin meer dan 30 procent van de TUI-klanten verblijft. Het reisconcern heeft ongeveer 600 duurzame accommodaties in het aanbod, waarin 9,5 procent van de vakantiegangers het afgelopen jaar verbleef. Om de verkoop van duurzame accommodaties te promoten, is het reisagentenprogramma Groene Smiles4U opgezet. Reisagenten ontvangen, naast de gewone Smiles4U, twee Groene Smiles4U voor elke geboekte klant op een duurzame accommodatie. Hiermee doneerden reisagenten ruim 46.000 euro aan goede doelen.

Reisbureaubeleid
TUI Nederland lanceerde in 2008 als eerste reisorganisatie een duurzaam toerisme beleid speciaal voor de reisbureaus met als doel de klant optimaal te informeren over duurzaam toerisme. Het beleid geldt als voorschrift voor de eigen Arke winkels en als advies voor de franchisenemers van Holland Internationaal Reisbureau en de zelfstandig reisagenten van Holland International Reisbureau at Home. Belangrijke onderdelen van het beleid zijn trainingen voor het personeel, het actief informeren van klanten over duurzame vakantiemogelijkheden en het geven van het goede voorbeeld door zelf milieuvriendelijk te werken.

Kijk voor een overzicht van alle duurzame initiatieven en de strategie op het gebied van duurzaam toerisme van TUI Nederland op www.tui.nl/duurzaamtoerisme.


TUI Nederland opereert onder de merknamen Arke, Arkefly, Holland International, Kras, ROBINSON, KidsWorldClub en Lastminute.nl. Ook biedt TUI Nederland de All Inclusive hotels CLUB MAGIC LIFE® en RIU exclusief in Nederland aan. TUI Nederland heeft een eigen luchtvaartmaatschappij: Arkefly.

Met 1,5 miljoen vakantiegangers en een omzet van € 1,7 miljard in 2012 is TUI Nederland de absolute marktleider in Nederland. Er werken ruim 2.500 medewerkers voor TUI Nederland.
De reisbureaugroep van TUI Nederland omvat 180 reisbureaus onder de namen Arke en Holland International Reisbureau. In januari 2013 won TUI Nederland 12 Veren; de belangrijkste vakprijzen binnen de reisbranche. TUI Nederland is onderdeel van het Britse bedrijf TUI Travel PLC. Binnen TUI Travel PLC werken ruim 150 reisorganisaties in twintig landen samen onder de paraplu van de World of TUI. TUI Nederland. More than a smile.

Duurzaam toerisme. TUI Nederland heeft sinds 1998 een strategie op het gebied van duurzaam toerisme en maatschappelijke verantwoord ondernemen. De strategie bestaat uit de pijlers Verankering, Bestemmingen, CO₂-voetafdruk, Klanten en Collega’s en richt zich op de duurzame ontwikkeling van de vakantiebestemmingen. Het verbeteren van het vakantieaanbod, het verlagen van de CO₂-uitstoot van Arkefly en het creëren van bewustwording bij vakantiegangers is onderdeel van de strategie. Meer informatie over TUI Nederland en duurzaam toerisme vindt u op www.tui.nl/duurzaamtoerisme.

Voor nadere informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de Manager Communicatie Simone van den Berk, bereikbaar via telefoon: 070-3266120, mobiel: 06-22231248 of per e-mail: . Post kan worden gericht aan: TUI Nederland, afdeling Communicatie, Postbus 157, 2280 AD te Rijswijk. Meer informatie vindt u op www.tuinederland.nl.

 

HOT

Laatst toegevoegd