Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

new york 3Knusse restaurantjes, veel geschiedenis en de beste gay bars. NYC & Company, New York City’s officiële marketing en toerismebureau, zet Manhattan’s West Village in de spotlights tijdens de decembermaand. De knusse wijk onder 14th Street bestaat uit kronkelige, geplaveide straten met veel groen, hippe boetiekjes en allerlei gezellige restaurantjes. Het is de geboorteplaats van de moderne homorechten beweging en je vindt hier het smalste huis van New York City, genoeg fascinerende geschiedenis dus. Kom vooral in de winter naar West Village om deze gezellige, levendige wijk op een wat rustiger moment te verkennen!

 

“West Village is een van de City’s meest geliefde wijken, en we nodigen daarom bezoekers en locals uit om deze mooie, authentieke buurt te ontdekken”, aldus Fred Dixon, NYC & Company’s president en CEO. “Omdat het de geboorteplaats van de homorechten beweging is, heeft West Village een interessante geschiedenis die reizigers zeker zouden moeten verkennen.”

Reisdoelverkenner en reisgids New York . . .

Sightseeing in West Village
Omdat de homobeweging hier is ontstaan is de Stonewall Inn, een nationaal historisch monument,een must-see. Deze gay bar bevindt zich in het hart van West Village op Christopher Street en was in 1969 binnengevallen door de politie wat aanleiding was tot het begin van de homorechten beweging. In het nabijgelegen Christopher Park staan beelden van homostellen ter herdenking van de Stonewall opstand. Het smalste huis in NYC staat op 75½ Bedford Street en hier dichtbij staat tevens het beroemde appartementencomplex uit de serie Friends, met het Little Owl restaurant op de begane grond. Voor totale rust breng je een bezoekje aan The Gardens at St. Luke in the Fields park, wat echt een verstopt pareltje is. Ga je liever een stukje hardlopen of fietsen? Probeer dan Hudson River Park helemaal in het westen van West Village.

Shop till you drop
In West Village zijn allerlei opties om gezellig een dagje te winkelen. Hier kom je eens wat anders tegen dan de grote winkelketens in het centrum. Van de boetiekwinkeltjes op Bleecker Street en Christopher street, zoals James Perse, Cynthia Rowley en Rag & Bone, tot bijzondere winkels zoals de enige Monocle Shop van de stad op Hudson Street, de leuke boekenwinkel Three Lives & Company op West 10th en Doodle Doo’s, een haarsalon en speelgoedwinkel in één op Christopher Street.

Knusse restaurantjes en de beste bakkerij
new york 2Na een dagje shoppen of een middag in het park is het tijd voor een lekker diner. In West Village ben je hiervoor aan het juiste adres, van gezellige restaurantjes zoals Buvette en minder bekende toppers zoals Decoy en Hudson Clearwater, tot de populaire Italiaanse restaurants zoals Keith McNally’s Morandi en Ristorante Rafale. Als je van kaas houdt is Murray’s Cheese een bezoekje waard en voor het aller lekkerste toetje ga je naar Big Gay Ice Cream. Daarbij bevindt een van de beste bakkers van de hele stad zich in West Village. Hier koop je overheerlijke amandel croissants, brioche brood of een zelf samengestelde quiche.

Divers nachtleven
Na het diner kunnen liefhebbers van jazz terecht bij de intieme Smalls Jazz Club of Village Vanguard. Ook een avondje naar een theatervoorstelling is mogelijk in West Village, zoals bij het Lucille Lortel Theatre op Christopher Street of het Cherry Lane Theatre op Commerce street. Liever een avondje stappen? De wijk beschikt uiteraard over de beste gay bars. Bezoek de oudste gay bar van de heel West Village, Julius’, de gezellige karaoke bar Pieces of andere populaire gay bars zoals The Duplex of The Monster. Daarbij bevindt de oudste lesbian bar, Henrietta Hudson, zich ook in West Village en kun je voor een avondje in een knusse piano bar naar Marie’s Crisis.

Details over meer highlights zijn te vinden op nycgo.com/insiderguides

Over NYC & Company
NYC & Company is het officiële marketing- en toerismebureau voor de stad New York, opgericht om toerisme in de vijf stadsdelen van New York te optimaliseren, economische bloei te stimuleren en het positieve imago van New York wereldwijd te verspreiden.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com