Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ruim helft Nederlanders ervaart ergernissen bij gezamenlijke vakanties.

Meer dan de helft (55,8%) van de Nederlanders ervaart ergernissen als zij met meerdere personen op vakantie gaat. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Center Parcs. Bijna zes op de tien Nederlanders sluiten meerdere keren per vakantie een compromis. Dit doen zij met name om het iedereen naar de zin te maken, de sfeer goed te houden of om ergernissen te voorkomen.

Verschil in verwachtingen grote oorzaak ergernissen
De oorzaken van de ergernissen zijn divers. De meest genoemde oorzaak is het gegeven dat iedereen andere verwachtingen van een vakantie heeft.

Ook gebrekkige communicatie is een belangrijke oorzaak van ergernissen. Zo worden er vaak geen duidelijke afspraken gemaakt en wordt er ook slecht naar elkaar geluisterd.

Diversiteit aan activiteiten en communicatie de sleutel naar succes
Het voorkomen van spanningen rondom compromissen is relatief simpel. Ruim de helft van de respondenten geeft aan dat de sleutel ligt in het beperken van het aantal gezamenlijke activiteiten. Vier op de tien Nederlanders stellen zelfs dat iedereen totaal vrijgelaten moet worden als het gaat om iets te ondernemen tijdens zo'n korte vakantie.

Andres Neira de Back, Marketing Director van Center Parcs herkent dit beeld: "We zien dat mensen die bij ons een cottage reserveren het juist prettig vinden om veel verschillende activiteiten te ondernemen. In 2015 hebben we 60 nieuwe activiteiten geïntroduceerd voor alle leeftijden en in totaal bieden we ruim 200 activiteiten aan. Daarnaast biedt een verblijf zoveel verschillende ervaringen en belevenissen aan iedereen."


Over Center Parcs Europe – www.centerparcs.nl
Center Parcs Europe -Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties- is onderdeel van de Pierre & Vacances Center Parcs Group. Al ruim 45 jaar is Center Parcs expert op het gebied van korte vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Het vakantiepark kenmerkt en onderscheid zich door de talloze activiteiten voor ieder familielid. Center Parcs bezit 21 Europese parken en zorgt jaarlijks voor 6 miljoen overnachtingen in een van de Nederlandse vakantieparken. Het totale aantal accommodaties bestaat uit 14.041 appartementen en bungalows in Europa. In 2014/2015 realiseerde Center Parcs een omzet van 586,2 miljoen euro.

____


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com