Nieuws van VVV's

image

Taiwan meer ontdekt als reisbestemming

Het eiland staat in de top 20 ultieme vakantiebestemmingen Read More
image

Het Juragebergte - ideaal voor de hele familie..

Ideaal voor de liefhebbers van wandelen en fietsen....... Read More
image

Emirates App nu ook verkrijgbaar op iPhone

De app is met een beoordeling 4.5 sterren Read More
  • 1

Stadskaarten - citymaps

Chisinau is de hoofdstad van Moldavië. De stad telde in 2005 circa 592.600 inwoners. Chisinau is in vijf districten verdeeld: Centru, Botanica, Buiucani, Rîscani en Ciocana. De stad telt vele onderwijsinstellingen en verschillende theaters en musea.

De stad ligt aan de rivier Bâc. Nabij Chisinau bevindt zich één van twee internationale luchthavens in Moldavië internationale luchthaven van Moldavië: Chișinău International Airport. De tweede internationale luchthaven in Moldavië is in Bălți - Luchthaven Bălţi-Leadoveni

Districten:

    Botanica
    Buiucani
    Centru
    Ciocana
    Rîscani

Chisinau is gesticht in de 15e eeuw, toen het bij Vorstendom Moldavië hoorde. In de 16e eeuw behoorde het tot het Ottomaanse Rijk, tot het in 1812 Russisch werd. Tussen 1918 en 1940 was de stad Roemeens; daarna nam de Sovjet-Unie het over.

Op 19 april 1902 was Chisinau het toneel van een massale pogrom. Deze pogrom werd van hogerhand georganiseerd om te proberen de anti-tsaristische, revolutionaire stemming in het land "in goede banen te leiden". Minister van Binnenlandse Zaken Plehwe legde de pogrom dan ook uit als "een spontaan protest van het tsarengetrouwe volk tegen het hoge aandeel van de joden in de revolutionaire beweging tegen tsaar en monarchie".

Demografie

In 2007 was de populatie van de stad rond de 647.000, bestaande uit:

    67,6% Moldaviërs
    13,9% Russen
    8,3% Oekraïners
    4,5% Roemenen
    1,2% Bulgaren
    0,9% Gagaoezen
    0,8% Armeniërs
    3,5% Overig

Andere citymaps

300 x 250 nl_BE Brussels Airlines

booking affiliate