De 104de editie van de Ronde van Frankrijk zal van 1 tot en met 23 juli 2017 worden verreden.

Apothicairerie in l'Hôtel-Dieu in Baugé - deze apotheek is ontstaan tussen 1675 en 1700.

De Waddeneilanden liggen langs de Noordkust van Nederland

Avontuur en comfort op natuurcampings tegenhanger van dagelijkse sleur

airberlin verbindt als enige luchtvaartmaatschappij Europa non-stop met Fort Myers en vliegt tijdens deze zomer drie keer per week vanuit Düsseldorf naar de Golfkust van Florida.

Vandaag viert de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland het 20-jarig bestaan van deze verbinding. Stipt om 9:15 uur vertrok de jubileumvlucht met 250 passagiers aan boord vanuit de metropool aan de Rijn en zal in Fort Myers om 13:35 uur plaatselijke tijd met een fontein van water worden verwelkomd.

„Wij vliegen als enige Europese luchtvaartmaatschappij non-stop naar Fort Myers en onderhouden deze verbinding al 20 jaar. De luchthaven Düsseldorf en de Southwest Florida International Airport zijn hierbij belangrijke partners voor ons. Als een van de knooppunten van airberlin is Düsseldorf perfect in ons ruime luchtnet geïntegreerd. Zo kunnen wij onze passagiers uit heel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland goede en comfortabele overstapmogelijkheden naar Fort Myers en talrijke andere bestemmingen in de VS, Europa en de rest van de wereld aanbieden. Bovendien is de luchthaven door de ligging dichtbij de grens zeer goed bereikbaar voor passagiers uit België, Nederland en Luxemburg“, aldus Wolfgang Prock-Schauer, CEO airberlin.

„Het is tegenwoordig helemaal niet zo eenvoudig om een langeafstandsverbinding gedurende zo veel jaar succesvol te exploiteren. De non-stopvlucht tussen Düsseldorf en Fort Myers is echter een verbinding die gewoon klopt. En dat al gedurende 20 jaar. Het is een succesvolle verbinding die zowel van een goede kwaliteit van het traject getuigt als ook van de uitstekende samenwerking van alle betrokkenen binnen de gelederen van de luchtvaartmaatschappij evenals van beide luchthavens“, benadrukt Thomas Schnalke, bedrijfsleider van luchthaven Düsseldorf.

Aan boord van de jubileumvlucht naar Fort Myers verwelkomde airberlin ook Robert M. Ball, Executive Director van Southwest Florida International Airport. Deze lichtte toe: „De eerste vlucht vanuit Düsseldorf in april 1994 was het resultaat van arbeidsintensieve jaren, waarin wij Zuidwest-Florida als bestemming succesvol op de internationale kaart hebben gezet. Wij zijn er derhalve zeer trots op om het 20e jubileum van deze non-stopverbinding met onze langjarige partner airberlin te kunnen vieren. De vluchten naar Duitsland hebben een duurzame invloed op onze luchthaven en wij vinden het fijn om ook in de toekomst internationale bezoekers in onze regio te mogen verwelkomen en reizigers uit Zuidwest-Florida aansluitingen naar Düsseldorf en verdere bestemmingen in Europa te kunnen aanbieden.“

In april 1994 vertrok de luchtvaartmaatschappij LTU voor de eerste keer vanuit Düsseldorf naar Fort Myers. Na de acquisitie van LTU in 2007 nam airberlin de uitvoering van de vluchten over en zal deze zomer elke dinsdag, donderdag en zaterdag naar het zuidwesten van Florida vliegen.

De vluchten naar  Fort Myers kunnen via internet op airberlin.com, dag en nacht bij het Service Center van de maatschappij  0900 737 8000 (0,20€/min) evenals in het reisbureau worden geboekt.airberlin behoort tot de toonaangevende luchtvaartondernemingen van Europa en vliegt naar 147 bestemmingen wereldwijd. De op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland vervoerde in 2013 meer dan 31,5 miljoen passagiers. Door de strategische samenwerking met Etihad Airways, die voor 29,21 procent deelneemt in airberlin, en het lidmaatschap in de luchtvaartalliantie oneworld® beschikt airberlin over een globaal luchtnet. De luchtvaartmaatschappij met de bekroonde service biedt met 16 andere luchtvaartmaatschappijen wereldwijd vluchten aan onder een gemeenschappelijk vluchtnummer. De vloot heeft een gemiddelde leeftijd van vijf jaar en behoort tot de jongste en meest eco-efficiënte in Europa.

www.airberlin.com