Fanatieke Tour de France liefhebbers kunnen overwegen bij de start van een etappe aanwezig te zijn.

Gerona is een provincie van de autonome regio Catalunya. De hoofdstad van de provincie is de stad Gerona.

Hotel Rural Salvatierra ligt in Salvatierra de Tormes is een bijzonder hotel door ligging en karakter

712.579 vakantiewoningen - van knusse houten huisjes tot villas en coole urban lofts

In zijn verschijningsvorm is het stadhuis van Aken een getuigenis van vele eeuwen. Uit de tijd van Karel de Grote bleef de Granusturm behouden.

Op de fundamenten van het overige Karolingische paleisgebouw bouwde de Akense burgerij in de 14de eeuw het gotische stadhuis met een kroningsfeestzaal op de 1ste verdieping. Vandaag zijn daar getrouwe kopieën van de rijkskleinodiën uit de Weense Wereldlijke Schatkamer tentoongesteld, waaronder het rijksevangeliarium -een manuscript uit de hofschool van Karel de Grote -, de Stefanusbeurs, de sabel van Karel de Grote, de rijkskroon, de rijksappel en verschillende zwaarden.

Ze herinneren aan de 32 koningskroningen, die tussen 813 en 1531 in Aken werden voltrokken. Uit de 19de eeuw stammen de eveneens in de rijkszaal ondergebrachte grote historische schilderijen van de romantiek, de fresco’s van de Akense kunstenaar Alfred Rethel (1816-1859) met hun legendarische en historische scènes uit het leven van Karel de Grote. De in Aken geboren beeldhouwer Ewald Mataré (1887-1965) schiep de ramen van de zaal alsook het Mariaportaal en de bronzen deur van de hoofdingang. De rijk uitgeruste ruimten op de begane grond getuigen van de praal van de vrije rijksstad in de 17de en 18de eeuw, toen men het stadhuis ombouwde in een barok stadspaleis.

Informatie:
Rathaus (Stadthuis)
Markt
52062 Aachen
Tel.: +49/(0)2 41/432 73 10
Openingstijden:
Ma t/m zo 10.00 t/m 18.00 uur
Rondleidingen voor groepen en individuen:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.aachen-tourist.de