In 1965 kwam een Nederlander als eerste boven: Kees Haast! Uit boek van John van Ierland

Gerona is een provincie van de autonome regio Catalunya. De hoofdstad van de provincie is de stad Gerona.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Vlieg extra voordelig vanaf Amsterdam naar de Windy City

Sharjah is een van de zeven emiraten waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaat. Het emiraat heeft een oppervlakte van 2.600 km² en telt bijna 800.000 inwoners (2010).

De hoofdstad heet ook Sharjah. Andere steden zijn Kalba, Dibba Al-Hisn en Khor Fakkan. Sharjah wordt sinds 1972 geregeerd door Dr. Sultan Bin Mohammad Al Qasimi.

Ligging en geografie
Sharjah ligt te midden van de andere emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Met een oppervlakte van 2.600 km², iets groter dan de provincie Limburg, is dit gelijk aan 3,3% van de Verenigde Arabische Emiraten, de eilanden niet meegerekend. Het emiraat is geografische gesplitst; de emiraten Fujairah en Ras al-Khaimah liggen tussen beide gebiedsdelen van het emiraat in. Sharjah grenst aan de Perzische Golf in het westen en aan de Golf van Oman in het oosten. De westelijke kustlijn is ongeveer 30 kilometer lang en de oostelijke circa 130 kilometer. Twee eilanden, Abu Mousa en Sir Bunair, behoren ook tot het emiraat. In het oosten liggen de ruige hellingen van het oostelijke Hadjargebergte en een vruchtbare kustvlakte. Er zijn enkele oasen waarvan Al Dhaid de belangrijkste is.
Transport

Sharjah International Airport ((ar) مطار الشارقة الدولي) is een internationale luchthaven bij de hoofdstad Sharjah. In het oosten ligt de belangrijke havenplaats Khor Fakkan.

Hotels in de Verenigde Arabische Emiraten op Google Maps:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken