Binnenkort start de Tour de France weer en is het slim om daar marketingbudget voor vrij te maken?

Gerona is een provincie van de autonome regio Catalunya. De hoofdstad van de provincie is de stad Gerona.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

De Indiase premier Modi bespreekt bilaterale relatie tussen Nederland en India

Torre Agbar is een wolkenkrabber in Barcelona. De naam is afgeleid van Aguas de Barcelona, het Spaanse waterleidingbedrijf dat in de toren gevestigd is. Koning Juan Carlos heeft de Torre Agbar officieel geopend op 16 september 2005. Op 12 september 2007 werd de toren beklommen door Alain Robert.

De toren is ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. Deze is 144,4 meter hoog, heeft 38 verdiepingen en heeft de vorm van een cilinder die vanaf de 26e verdieping overgaat in een koepel. De buitenwand is volledig bedekt met aluminium zonweringen van 120 bij 30 cm. Overdag weerkaatsen deze het zonlicht en 's nacht worden deze door Ledlampen verlicht. Doordat de toren omringd wordt door een greppel lijkt het net of deze vanuit de grond omhoog is geschoven.

Om de toren goed in de stad te laten passen heeft de architect zich door een aantal typisch Barcelonese objecten laten inspireren. Zo lijkt de toren enigszins op de klokkentorens van de Sagrada Família en heeft het iets van de toppen van de berg Montserrat. Daarnaast ziet het eruit als een blauwe waterstraal die uit de grond omhoog komt wat weer van toepassing is op het waterleidingbedrijf dat erin gevestigd is. In een enkel interview zou Jean Nouvel het een fallussymbool hebben genoemd.

Afdrukken