Fanatieke Tour de France liefhebbers kunnen overwegen bij de start van een etappe aanwezig te zijn.

Gerona is een provincie van de autonome regio Catalunya. De hoofdstad van de provincie is de stad Gerona.

Hotel Rural Salvatierra ligt in Salvatierra de Tormes is een bijzonder hotel door ligging en karakter

712.579 vakantiewoningen - van knusse houten huisjes tot villas en coole urban lofts

Ludwig Mies van der Rohe (Aken, 27 maart 1886 - Chicago, 17 augustus 1969) was een Duits-Amerikaans architect en meubelontwerper die de ontwikkeling van de 20e eeuwse architectuur beïnvloedde.

Zijn ontwerpen kenmerken zich door heldere vormen en veelvuldig gebruik van glas, staal en beton. Zijn echte naam was Maria Ludwig Michael Mies. Rond 1921 veranderde hij die, door er de meisjesnaam van zijn moeder (met de toevoeging "van der") bij te plaatsen: "Mies van der Rohe".
 
Het Barcelona-paviljoen, of het Duits paviljoen, is een beroemd gebouw uit 1929 ontworpen door de vermaarde architect Ludwig Mies van der Rohe. Hij ontwierp voor dit paviljoen ook de designklassieker, de Barcelona-stoel. http://www.miesbcn.com/en/pavilion.html

Afdrukken

 
Het paviljoen werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona en diende voornamelijk als ontvangstruimte. Na de wereldtentoonstelling werd het afgebroken maar vanwege het architecturale en monumentale belang is het tussen 1983 en 1986 door een groep Spaanse architecten herbouwd. Daarbij is dankbaar gebruikgemaakt van de originele plannen en zwart-witfoto's.
 
Het paviljoen wordt gekenmerkt door een veelvuldig gebruik van luxueus aandoende materialen als travertijn, groen marmer en gouden onyx. De onyx- en marmerplaten zijn in boekvorm, dat wil zeggen haaks op de structuur doorgezaagd en als het ware opengeklapt, op de wanden verwerkt. Zo komen de patronen gespiegeld tevoorschijn. Er werd gebruikgemaakt van grote uitkragingen en smalle stalen kolommen met kruisvormige doorsnede. Een ondiepe waterpartij zorgt voor een weerspiegeling van het gebouw.
 
Website Mies van der Rohe Paviljoen
 
http://www.miesbcn.com/en/pavilion.html


Fotos van het Mies van der Rohe Paviljoen

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage