Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

Op deze Spelen staan 28 olympische sporten op het programma.

Hotels in de Peruaanse hoofdstad Lima presteren het beste van heel Zuid-Amerika.

Booking.com bereikt miljoenste accommodatie, maar laat affiliate partner in de kou staan

costa cruisesOntdek de machtige Noorse fjorden, ervaar vijf dagen lang de ruige natuur op IJsland en zie Jan-van-genten op de Shetland-eilanden. Met de twee zomerse natuurreizen naar het noorden van Costa Cruises die vertrekken vanuit Amsterdam. In de lente en zomer is de natuur in Noorwegen en IJsland op haar mooist en de temperaturen het aangenaamst. Daarom organiseert Costa Cruises in de maanden juni,  juli en augustus twee natuurreizen met het cruiseschip de Costa Fortuna.

Lees meer: Cruise langs Noorse fjorden, de Shetland-eilanden en IJsland vanuit Amsterdam

designdayDesignday editie #10: ‘Terug naar de toekomst’ 15 t/m 17 mei 2015 Decorfabriek Maastricht Designday is een verrassend en eigenzinnig podium voor designers die zelf ontwerpen én maken. Hun concepten zijn uniek en in kleine oplage geproduceerd, met duurzaamheid als een sympathieke rode draad. Het evenement vindt plaats in de historische, industriële Decorfabriek in Maastricht. Designday beleeft mei 2015 alweer haar tiende editie. Voor deze jubileumeditie hebben we de beste, meest eigenzinnige en oorspronkelijke designers uit binnen- en buitenland bij elkaar gebracht met een voor iedereen, deelnemers en bezoekers, uitdagend programma.

Lees meer: Designday #10 designers in Maastricht

Muenster Marathon Thomas WenningOp 6 september 2015 wordt in Münster de jaarlijkse Volksbank-Münster-Marathon gelopen. Deze marathon is de afgelopen drie jaar niet voor niets gekozen tot de populairste marathon van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De organisatie wil graag het aantal lopers uit Nederland vergroten. Daarom kunnen groepen vanaf 20 personen een bijdrage in de reiskosten aanvragen en worden er onder de individuele deelnemers uit Nederland een overnachting incl. startbewijs, een startbewijs en een paar loopschoenen verloot.

Lees meer: Volksbank-Münster-Marathon lokt Nederlandse deelnemers

FuturoscopeStart parkseizoen met twee prestigieuze awards op zak. Het Franse film- en technologiepark Futuroscope start het nieuwe seizoen met twee nieuwe attracties. In het sportieve trainingscentrum ‘Arena fun Xperience’, zijn een achttal sportieve domeinen te verkennen. ‘De geheimen van de kubus’ gaat over de ontdekking van een mysterieuze kubus tussen het Antarctische ijs door archeologen.

Lees meer: Futuroscope breidt uit met sportarena en 'de geheimen van de kubus'

hamburgNederland partnerland op grootste havenfeest ter wereld. Hamburg viert van 8 t/m 10 mei de verjaardag van haar haven met het grootste havenfeest ter wereld. Honderden bijzondere schepen uit de hele wereld zijn deze dagen te bezichtigen. Het fascinerende havendecor midden in de stad en de vele unieke voorstellingen op de Elbe, waaronder een spectaculair sleepboten-ballet, trekken jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers.

Lees meer: Spetterende Havenverjaardag in Hamburg

cranachUit de schaduw van zijn vader. De expositie ‘Cranach de Jongere 2015’ is wereldwijd de eerste expositie die zich uitsluitend richt op het leven en werk van reformatiekunstenaar Lucas Cranach de Jongere. Saksen-Anhalt, het gebied waar de Reformatie ontstond, viert de 500e geboortedag van Lucas Cranach de Jongere met een groot opgezette expositie op verschillende locaties in de deelstaat.

Lees meer: Grote expositie in Saksen-Anhalt: 'Cranach de Jongere'

peru limaSter staat op de hoofdstad - Description Afghanistan Albania Algeria American Samoa Andorra Angola Antigua and Barbuda Argentina Armenia Aruba Australia Austria Azerbaijan Bahamas Bahrain Bangladesh Barbados Belarus Belgium Belize Benin Bhutan Bolivia Bosnia and Herzegovina Botswana Brazil British Virgin Islands Brunei Darussalam Bulgaria Burkina Faso Burundi Cambodia Cameroon Canada Cape Verde....

Lees meer: Landen van de wereld met hoofdsteden - een overzicht op Google Maps

ronde van vlaanderenMet de Ronde van Vlaanderen staat vandaag de hoogmis van het Vlaamse wielerjaar op het programma. Door het ontbreken van drievoudig winnaars Fabian Cancellara en Tom Boonen zullen veel renners deze 99e editie als de ideale kans zien om hun naam op de erelijst te krijgen. Wie komt er vanmiddag als winnaar over de streep in Oudenaarde?

‘Dubbele’ beklimmingen
De Oude Kwaremont en de Paterberg duiken meermaals op, respectievelijk drie en twee keer.

Lees meer: Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2015 - Google Maps

vesta trek nasaNASA heeft vandaag een nieuwe webapplicatie gelanceerd: Vesta Trek. In een Google Maps-achtige omgeving kunnen bezoekers het oppervlak van de dwergplaneet verkennen. Maar dat niet alleen. Je kunt ook lijnen trekken over het oppervlak van Vesta en meten wat het hoogteverschil of de afstand is. Uiteraard namen wij de proef op de som met de krater Pomponia. Het is indrukwekkend om te zien dat de kraterwand hoger is dan de Mount Everest.

Lees meer: Vesta Trek - een Google Maps-achtige omgeving - bezoekers kunnen het oppervlak van de dwergplaneet...

zuidafrikaEr bestaat bijna geen land dat meer diversiteit aan juweeltjes heeft dan Zuid-Afrika. Zuid-Afrika staat voor gastvrij, authentiek, avontuurlijk en natuurschoon. Brede bruine rivieren en rode zandformaties liggen naast oneindige groene savannen en ongerepte subtropische wildernis. De vele gezichten van de natuur zorgen voor een rijk dierenleven in Zuid-Afrika.

Lees meer: De nieuwe campagne South African Tourism brengt de verborgen juweeltjes van Zuid-Afrika boven water

Costa LogoCruisemarkt analyse 2014: de Costa Group is marktleider in alle grootste markten van continentaal Europa. Michael Thamm, CEO van de Costa Group: “meer dan de helft van de groei in passagiers van de laatste vijf jaar is gerealiseerd door de Costa Group (Costa en AIDA).” De huidige analyse van CLIA (Cruise Lines International Association) tijdens de Cruise Ship Miami 2015 Exhibition laat op imposante wijze zien dat de cruise ‘boom’ over het algemeen wereldwijd doorzet.

Lees meer: De Costa Group is drijvende kracht achter de Europese cruisemarkt

new yorkNIEUWE DOELSTELLING: JAARLIJKS 67 MILJOEN BEZOEKERS IN 2021. Burgemeester van New York Bill de Blasio, locoburgemeester van volkshuisvesting en economische ontwikkeling Alicia Glen, NYC & Company’s President en CEO Fred Dixon, en NYC & Company’s Raad van Bestuur Voorzitter en President van ‘The Metropolitan Museum of Art’ Emily K. Rafferty hebben aangekondigd dat New York City op weg is naar 10 miljoen meer bezoekers. Hiermee komt de toeristische prognose op jaarlijks 67 miljoen bezoekers tegen het einde van 2021.

Lees meer: AANKONDIGING VAN BURGEMEESTER DE BLASIO EN NYC & COMPANY: OP WEG NAAR 10 MILJOEN MEER BEZOEKERS

designdayDesignday editie #10: ‘Terug naar de toekomst’ 15 t/m 17 mei 2015 Decorfabriek Maastricht. Designday is een verrassend en eigenzinnig podium voor designers die zelf ontwerpen én maken. Hun concepten zijn uniek en in kleine oplage geproduceerd, met duurzaamheid als een sympathieke rode draad. Het evenement vindt plaats in de historische, industriële Decorfabriek in Maastricht. [Hotels in Maastricht]

Lees meer: Designday editie #10: 'Terug naar de toekomst' - Decorfabriek Maastricht

maastricht maasMaastricht is a town and a municipality in the Southeast of the European country the Netherlands. It is the capital city in the province of Limburg. Maastricht is located on both sides of the Meuse river (Dutch: Maas), at the point where the Jeker River (French: Geer) joins it. In history Maastricht developed from a Belgic settlement, that in the Gallic Wars was conquered by the Romans and thus became a Roman settlement, to a religious centre, a garrison city and an early industrial city'.  Nowadays, it is known as an especially cultured city (including local folklore) and education. All hotels in Maastricht

Lees meer: Maastricht - goede ligging ten opzichte van Schiphol en Brussel

fairtrade Bartholomeus KlipTUI Nederland is recent opnieuw door Fair Trade Tourism gecertificeerd en daarmee wederom erkend om Fair Trade Holidays in Zuidelijk Afrika te verkopen. TUI reismerken Holland International en Arke bieden de Fair Trade autorondreis ‘Footprints in het Noorden’ aan. Tijdens deze rondreis krijgen vakantiegangers de mogelijkheid om het noorden van Zuid-Afrika en Swaziland op een rustige manier te beleven en iets terug te geven aan de lokale gemeenschappen die een vakantie in Zuid-Afrika zo speciaal maken.

Lees meer: TUI NEDERLAND OPNIEUW FAIR TRADE TOURISM GECERTIFICEERD

rimbaudFranse Ardennen eert een van grootste dichters in de Franse literatuur. Als er één Fransman is geweest die in de 19e eeuw de literaire wereld wist te shockeren, dan was dat wel Arthur Rimbaud. Dichter, rebel, ontdekkingsreiziger, vernieuwer, opstandig, intelligent en een stormachtige verhouding met Paul Verlaine. Zeg Rimbaud en je zegt de Franse Ardennen. Hij werd in 1854 in Charleville-Mézières geboren en studeerde er. Hotels in Charleville - Meziere..........

Lees meer: Dichter bij Rimbaud: heropening Rimbaud museum in Charleville-Mézières

veloscenieLa Véloscénie is een spectaculaire fietsroute die de Parijse Notre-Dame verbindt met de Mont-Saint-Michel. Ze telt 450 km bewegwijzerde fietspaden via rustige, groene landwegen en toont u onderweg de geschiedenis van Frankrijk. U fietst namelijk langs 5 monumenten die een plaatsje kregen op de werelderfgoedlijst van de Unesco maar u doorkruist ook de natuurparken van de Haute Vallée de Chevreuse, de Perche en Normandie-Maine.

Lees meer: La Véloscénie - Parijs ? Chartres ? Mont Saint-Michel met de fiets

Het Chitwan National Park is opgezet in 1973 en is daarmee het oudste nationale park in Nepal. Het park is 150 ten zuidwesten van Kathmandu gelegen en in 4/5 uur te bereiken vanaf die stad. Het Chitwan park staat bekend om zijn grootte diversiteit aan zowel dieren als planten. Er leven meer dan 50 soorten zoogdieren en honderden verschillende soorten vogels. [Fotoserie Chitwan National Park]  [kaart Westwood Hotel Chitwan National Park]

Lees meer: Westwood Hotel - nieuw in Chitwan National Park Nepal
HOT

Laatst toegevoegd