Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

Op deze Spelen staan 28 olympische sporten op het programma.

Peru-campagne - ‘’Toegewijd aan jou, toegewijd aan de wereld’’

Het Franse Lille ligt op de grens met België en heeft daarom ook Vlaamse invloeden

kasteel rijswijk groessen1Kasteel Rijswijk, Provincie Gelderland, NEDERLAND. Gelegen bij het dorp Groessen is Kasteel Rijswijk een herenhuis uit de 14e eeuw. Hoewel beduidend gewijzigd in de 19e eeuw, bewaart het kasteel een aantal originele elementen, zoals de dikke muren, de overblijfselen van de toren, de gewelfde kelder en de trappen. Het is sedert 1966 als Nationaal Monument geclassificeerd. De instandhouding van het herenhuis is in de afgelopen jaren ernstig verslechterd. In 2012 heeft de Nederlandse Regering een plan aangekondigd om een snelweg te bouwen dwars door deze locatie heen en dit dan ten koste van het kasteel. Bond Heemschut en de Nederlandse Kastelenstichting, die gezamenlijk de kandidaatstelling voor het ‘7 Most Endangered 2016’ programma hebben ingediend, bepleiten sterk een wijziging van het tracé van de snelweg te maken, zodat het Kasteel Rijswijk bewaard en hersteld kan worden voor een nieuwe functie die de snelweg niet in de weg staat. Het kasteel zou vrije tijd faciliteiten kunnen bieden of een klein museum kunnen herbergen.

Lees meer: 14 Europese locaties voorgeselecteerd voor - 'The 7 Most Endangered' programma 2016

kasteel rijswijk groessen1Europa Nostra, de leidende Europese erfgoedorganisatie, en het European Investment Bank Institute hebben vandaag de 14 monumenten en locaties voorgeselecteerd door een internationale groep van experts op verschillend gebied voor het ‘The 7 Most Endangered’ programma 2016. Deze bedreigde historische mijlpalen in 14 Europese landen zijn: de Archeologische locatie Ererouyk en het dorp Pemza, Armenië, het Paleis van Justitie in Brussel, België, het Patarei Fort in Talinn, Estland, het Helsinki-Malmi Vliegveld, Finland, de Colbert Draaibrug in Dieppe, Frankrijk, het Kasteel in Divitz, Duitsland, de Kampos van Chios, Griekenland, de Lagune van Venetië, Italië, het Kasteel Rijswijk, Nederland, het Y-blok in Oslo, Noorwegen, het Valflores Paleis en Landgoed bij Lissabon, Portugal, het Klooster St. Antonius van Padua, Extremadura, Spanje, de Oude stad Hasankeyf en omgeving, Turkije, en Mavisbank Huis bij Edinburgh, Verenigd Koninkrijk.

Lees meer: Kasteel Rijswijk in Nederland onder de 14 meest bedreigde monumenten in Europa

SteigenbergerHet Steigenberger Wiltcher’s Hotel aan de elegante Louizalaan in Brussel heeft voor de komende feestdagen een mooi programma samengesteld. Een reusachtig huisgemaakt  peperkoekhuis in de lobby, Afternoon Tea in The Library, kerstdiner in Loui Bar, de befaamde Kerstbrunch in Café Wiltcher’s is ook terug en ook het nieuwe jaar kan weer eens goed ingeluid worden!

Lees meer: Stijlvolle feestdagen bij Steigenberger Wiltcher's - Brussel

Paris Musée d'OrsayHieronder staat een lijst van bezienswaardigheden in Parijs. Per hoofd worden de bezienswaardigheden genoemd in de volgorde van het nummer van het arrondissement van Parijs waar ze staan. Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, is de stad in de wereld, die het meeste door toeristen wordt bezocht.[1] In 2013 zijn meer dan 32 miljoen toeristen in Parijs geweest. Bekendste bezienswaardigheden zijn de Eiffeltoren, de Notre-Dame en de Arc de Triomphe. Kenmerkend voor Parijs zijn de huizen gebouwd in de neoclassieke architectuur van Haussmann.

Lees meer: Lijst van bezienswaardigheden in Parijs

Grand place brussels

De Brugse straten en pleinen staan op Wikipedia elk in een afzonderlijke categorie vermeld. Op de alfabetische "Lijst van straten en pleinen" is het dertigtal pleinen bij de straten gevoegd, omdat beide als geografische aanduiding binnen de stad samen horen en één geheel uitmaken. Een historische stad is het resultaat van eeuwenlange toevallige en niet geplande stedenbouw. De meestal kronkelende en vaak nauwe straten en stegen wisselen af met grotere of kleinere pleinen. In sommige wijken volgen de pleinen en pleintjes elkaar op, als waren ze aan elkaar geregen.

Lees meer: Pleinen in Brussel op Google Maps

Ischgl 2Pistes zijn open en liften draaien. Als een van de eerste wintersportgebieden heeft Ischgl op 26 november het startschot gegeven voor het winterseizoen 2015/2016. De sneeuwcondities op de pistes in deze lifestyle bestemming zijn goed te noemen. Dankzij recente sneeuwval, hoge ligging en lage temperaturen is de sneeuw in het skigebied van de Silvretta Arena van uitstekende kwaliteit.  

Lees meer: Ischgl opent wintersportseizoen met verse sneeuw en zon

zollverein Eisbahn DiscoDe ZOLLVEREIN® Eisbahn in Essen is geopend van 5 december 2015 t/m 3 januari 2016.Schaatspret voor het hele gezin. Al voor de veertiende keer wordt het waterbekken buiten bij de cokesfabriek Zollverein omgetoverd in een 150 meter lange ijsbaan met de naam ZOLLVEREIN® Eisbahn. Vanaf zaterdag 5 december 2015 t/m zondag 3 januari 2016 kunnen kunstschaatsers, beginners en gevorderden, over het ijs glijden tussen de imposante cokesovens, roestrode buizen en hoge schoorstenen.

Lees meer: Een wintersprookje in het UNESCO-werelderfgoed Zollverein in Essen

parijs arcdetriompheHet Cimetière du Père-Lachaise is ongetwijfeld een van de meest beroemde begraafplaatsen ter wereld. Dankzij de vele bekende personen die hier begraven zijn is het zelfs het meest bezochte kerkhof ter wereld en daarmee ook een van de populaire toeristische attracties in Parijs...........De Jardin du Luxembourg is ongetwijfeld het meest geliefde park van Parijs, populair bij zowel de toeristen als de Parijzenaars zelf. Het grote park is gelegen op de linkeroever van de Seine, in het 6e arrondissement dichtbij de Sorbonne Universiteit....en vele andere

Lees meer: Belangrijkste bezienswaardigheden Parijs - op kaart

Petronas Towers kuala lumpur maleisieEr zijn nogal wat delen in de wereld waarbij van een bepaald gebied de souvereiniteit door meerdere landen wordt bestreden. Dat kan nogal wat wrijvingen opleveren en de veiligheid voor het reizen beinvloeden. De kaart geeft van dat dispuut in de regio's een aardig beeld. Klik op een land van keuze en kijk of er rond de souvereiniteit in die regio conflicten zouden kunnen ontstaan.

Lees meer: Veilige reisbestemming...? Landen met territoriale aanspraken en conflicten....

dubaiVoordelig genieten van de winterzon met Emirates. Amsterdam / DUBAI, VAE - 26 november 2015 - Emirates, een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld, viert het najaar met speciale Business Class en Economy Class tarieven naar spectaculaire droombestemmingen. De voordelige tarieven zijn beschikbaar voor boekingen tot 17 december 2015 met reisdata tot 30 juni 2016.

Lees meer: Emirates - Tot 17 december speciale Business Class en Economy Class tarieven

Weekendjeweg.nl Cadeau CardTijdens de Gift Card van het jaar verkiezing 2015 is de cadeau card van Weekendjeweg.nl verkozen tot nummer 1 in de categorie Hotels & Leisure. Meer dan 20.000 consumenten hebben gestemd. De gift card van de boekingssite voor hotels en bungalowparken kreeg met 32,7% de meeste stemmen. Hiermee bleef de website de runner-up, Fletcher Hotels, voor. De cadeau card van Weekendjeweg.nl is te koop bij zo’n 5.000 verkooppunten, waaronder Albert Heijn, Bruna, Primera, Kruidvat en V&D.

Lees meer: Weekendjeweg.nl nummer 1 gift card voor hotels & leisure

OldenburgDe extra lange koopavond tijdens de advent is een traditie die niet meer weg te denken is. Elk jaar op de eerste zaterdag van december trekt de stad Oldenburg bezoekers van heinde en verre. Op 5 december kunnen shoppingliefhebbers tot 24 uur naar hartenlust winkelen en natuurlijk ook van de gezellige kerstsfeer in de binnenstad genieten.

Lees meer: Shoppen tot middernacht in Oldenburg op zaterdag 5 december

galtur oostenrijkUitdagende langlauf loipen voor cross-country skiërs van elk niveau. Cross-country skiën is het alternatief voor fietsen of hardlopen in de winter. In het hoog gelegen Galtür (Oostenrijk) vinden sportievelingen de ideale omstandigheden. Extra schone lucht en langlauf loipen op grote hoogte zorgen voor optimale trainingscondities voor beginners tot pro's. Het loipen netwerk van Galtür is bekroond met het kwaliteitskenmerk.

Lees meer: Winterfit in 'kuuroord' Galtür - Oostenrijk

Boven de kaart kunt u de plaats van bestemming invoeren en de plaats van de eindbestemming. Als u klikt op "Get directions" dan kunt u de afstand en route vinden onder de kaart. De startbestemming heeft een groene marker. De eindbestemming heeft een rode marker. Beide markers kunnen worden verplaatst en dan wordt onmiddellijk een nieuwe route berekend.

Lees meer: Reisroute en reisafstand plannen met Google Maps

1 Kreta 2 Cycladen 3 Dodekanesos 4 Eilanden in de noordelijke Egeïsche Zee 5 Eilanden in de oostelijke Egeïsche Zee, voor de Turkse kust 6 Sporaden 7 Ionische Eilanden 8 Saronische Eilanden. De Cycladen vormen samen met de Dodekanesos de regio Zuid-Egeïsche Eilanden. De Dodekanesos vormen samen met de Cycladen de regio Zuid-Egeïsche Eilanden. Eilanden in de noordelijke Egeïsche Zee. De eilanden behoren tot de regio Oost-Macedonië en Thracië. Eilanden in de oostelijke Egeïsche Zee, voor de Turkse kust. De eilanden vormen de regio Noord-Egeïsche Eilanden. Saronische Eilanden. De Saronische Eilanden horen bij de regio Attica.

Lees meer: Griekenland met kaart - Google Maps en hotels van Booking.com

vvkr‘Wij willen meer zijn dan een branchevereniging van kleinschalige reisorganisaties’. Afgelopen weekend kwamen 15 reisbedrijven, die lid zijn van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties, bijeen om het beleid voor de komende jaren met elkaar uit te stippelen. De belangrijkste uitkomst is dat de VvKR meer wil zijn dan een branchevereniging. Zo wordt voor 2016 stevig ingezet op gezamenlijke marketing.

Lees meer: VvKR tekent de toekomst van de vereniging samen met haar leden

Catalonië (Barcelona, Costa Brava, Costa Dorada, Pyreneeën) is veruit het meest toeristische deel van het land: meer dan 25% van de buitenlandse toeristen in Spanje bezocht deze regio in 2005, gevolgd door de Balearen (9,4 miljoen buitenlandse toeristen), en de Canarische Eilanden (8,6 miljoen buitenlandse toeristen). Ongeveer twee derde van de buitenlandse toeristen komt uit slechts drie landen; 29% uit het Verenigd Koninkrijk, 18% uit Duitsland en 16% uit Frankrijk (vooral naar Catalonië). Nederlandse en Belgische toeristen maken respectievelijk slechts 4% en 3% van het totaal uit. Binnenlandse, oftewel Spaanse, toeristen gingen in 2005 vooral naar Madrid (20,7 miljoen toeristen of 18,5% van het totaal), gevolgd door Catalonië met 17,7 miljoen mensen (15,8%) en Andalusië met 16,7 miljoen mensen. (15,0%).

Lees meer: Regio's in Spanje met hotels van Booking.com - Google Maps

Florence bridgesRegio's van Italië Noordwest-Italië (Piëmont, Ligurië, Lombardije & Valle d'Aosta) Hier zijn de Italiaanse Rivièra en Cinque Terre, en wereldklassesteden als Turijn, Milaan en Genua, die de bezoekers van de regio delen met prachtige landschappen, zoals het Comomeer. Noordoost-Italië (Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Trentino-Zuid-Tirol & Venetië) Van de beroemde grachten van Venetië tot indrukwekkende bergen zoals de Dolomieten en de Italiaanse Alpen en de eersteklas skigebieden zoals Cortina d'Ampezzo en andere. Midden-Italië (Lazio, Abruzzen, Marken, Toscane & Umbrië) Ademt geschiedenis en kunst. Rome telt de resterende wonderen van het Romeinse Rijk en een aantal van 's werelds meest bekende monumenten zoals het Colosseum. Florence, bakermat van de Renaissance, is Toscanes topattractie, terwijl nabijgelegen steden als Siena, Pisa en Lucca veel te bieden hebben aan wie op zoek is naar het land van de rijke historie en het cultureel erfgoed.

Lees meer: Hotels van Booking.com in regio's van Italie - op kaart - Google Maps