Recent toegevoegd

KERST IN ZUID-JUTLAND - Vorstelijk kerstonthaal in Møgeltønder

Wie een kerstverblijf in een vorstelijke omgeving zoekt kan in Zuid-Jutland terecht in de Schackenborg Slotskro in het pittoreske dorpje Møgeltønder, vlakbij het grensstadje Tønder.

 
KERST IN ZUID-JUTLAND - Kerstmarkt in Krusmølle

De kerstmarkt in en om de oude molen van Krusmølle bij het stadje Aabenraa in de regio Zuid-Jutland is legendarisch in Denemarken. De markt start ook dit jaar weer als de eerste van het land - en wel op zaterdag 25 oktober.

 
Een Deense Kerst 2014 - het kan niet vroeg genoeg beginnen

Waarom zijn de Denen toch zo graag 'thuis' op en rond de kerstdagen? Wie ze kent weet dat ze in de aanloop naar kerst bijna nergens anders over kunnen praten dan over de bijzondere stemming die in het hele land heerst.

 
De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafón - lokaties in Barcelona op Google Maps

De schaduw van de wind (Spaans: La sombra del viento) is een roman uit 2001, geschreven door de Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón, en een wereldwijde bestseller. Het boek is in 2004 vertaald naar het Nederlands door Nelleke Geel.

 
Cultuurvakantie Griekenland met SRC Reizen

Ontdek Griekenland met de beste reisleiders van SRC tijdens een bijzondere cultuurvakantie. Het volledig verzorgde, culturele excursieprogramma laat u kennismaken met de hoogtepunten én de minder bekende plekken van Griekenland.

 
Volvo Ocean race 2014 - 2015 route op kaart - Google Maps

De Volvo Ocean Race 2014-15 is de twaalfde editie van de Volvo Ocean Race. De start van de zeilrace om de wereld staat gepland op 4 oktober 2014 in Alicante

 
Pas de Calais - Google Maps met hotel accommodatie

Nord-Pas-de-Calais (Noord-Nauw van Calais) is de meest noordelijke van de 26 Franse bestuurlijke regio's of gewesten (Frans: 'région').

 
Ablain-Saint-Nazaire - ruine uit WO-1

Ablain-Saint-Nazaire is een gemeente in het Franse departement Pas-de-Calais (regio Nord-Pas-de-Calais) en telt 1890 inwoners (2005). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Arras.

 
Armentiers - Armentiere in Noord Frankrijk

Sinds de middeleeuwen telde de stad één parochiekerk, de Église Saint-Vaast. Met de industriële revolutie en de bloei van de textielnijverheid in Armentiers kende de stad in de 19de eeuw een sterke groei.

 
Thalys zet Lille in de spotlights

Vlaamse cultuur en bijzondere architectuur. Lille is de dag van vandaag een jonge, levendige, kleurrijke metropool. Met zijn moderne stedelijke architectuur en het fantastische museum voor schone kunsten heeft deze gezellige stad heel wat te bieden. Vanuit Amsterdam ben je er met de Thalys in minder dan 3 uur.

 
Kastelen in Noord Frankrijk - Pas de Calais - op Google Maps

Op ongeveer 250 km van de Nederlandse grens kun je een groot aantal kastelen vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

 
Noord Frankrijk (Nord) - ongeveer 210 km vanaf Breda

Lille ligt in Noord Frankrijk en is vanuit Zuid Nederland te bereiken in ongeveer 2 en een half uur met de auto. Met de Thalys kan dat in dezelde tijd vanuit Amsterdam - en dat is een heel aangename ervaring (www.thalys.com).

 
Noord Frankrijk - het Vergeten Front Wereldoorlog I

Het westfront in de Eerste Wereldoorlog was het 750 km lange front in Frankrijk en België tussen de legers van de geallieerden en het Duitse Keizerrijk.

 
D(esign)-day Maastricht is op zoek naar goede designers uit binnen- en buitenland

D(esign)-day beleeft mei 2015 alweer haar tiende editie. Voor deze jubileumeditie willen we de beste, meest eigenzinnige en oorspronkelijke designers uit binnen- en buitenland bij elkaar brengen op een bijzondere plek met een voor iedereen, deelnemers en bezoekers, uitdagend programma.

 
Oorlog kerkhoven wereldoorlog 1 - Noord Frankrijk Google Maps

De dramatiek van de 1e wereldoorlog is terug te vinden in de kaart van oorlogskerkhoven in Frankrijk - en dan specifiek in het Noord Westen.

 
Ontdek de Wegen van Herdenking Wereldoorlog 14-18 in Noord Frankrijk - te voet, te paard of op de fiets

Elk deelgebied heeft wel een paar plaatsen die getuigen van de gevechten die er tijdens beide wereldoorlogen plaatsgevonden hebben en de herinnering bewaren aan de strijders die eraan deelnamen.

 
VIDEO: Kerst in Wenen - 2014

Kerstboom ornamenten en kaarsen, speelgoed en ambachten, glühwein en koekjes: Advent en Kerstmis brengen sfeer aan deze kerstmarkten.

 
Drukte in luchtruim boven Rusland - Flightradar


Flightradar24 laat het actuele vluchtverkeer in verschillende delen van de wereld zien. De informatie wordt verkregen via het ADS-B systeem. Ongeveer 60% van de Vliegtuigen hebben een ASD-B transponder aan boord. Vanuit Oost Azie naar Europa wordt veelal  over Siberie gevlogen.

 
Google Map of Europe met overzicht van Booking hotels per land

De kaart van Europa (Google Maps Europe) geeft rechtstreeks toegang tot de landenlijst van Booking.com

 
Toerisme & Vrijetijdsbesteding - NIPO onderzoeksresultaten

TNS NIPO doet al vele jaren onderzoek op de vakantiemarkt, de vrijetijdsmarkt en de zakenreismarkt. Sinds 2001 voeren wij veel van deze onderzoeken uit in NBTC-NIPO Research, een joint venture tussen TNS NIPO en het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen).

 
KERST IN ZUID-JUTLAND - Ouderwetse kerst in Ribe

In het oudste stadje van Denemarken, de voormalige hoofdstad Ribe in het zuidwesten van Jutland, wordt de kerst nog op een ouderwetse manier gevierd. Hier wordt gewerkt volgens een oeroud draaiboek, dat door bewoners en bezoekers bijzonder positief wordt ervaren.

 
KERST IN ZUID-JUTLAND - Optocht van kerstmannen in Tønder

Het pittoreske Deense stadje Tønder, nabij de grens met Duitsland, is elk jaar een van de eerste plekken waar je terecht kunt voor het opsnuiven van de Deense kerstsfeer.

 
SRC-Reizen op Maat

Bent u geïnspireerd door de prachtige reizen op onze website, maar heeft u uw droomreis er toch niet tussen gevonden?

 
Brussels Airlines breidt winteraanbod uit met Riga, Krakau en Warschau

Nieuwkomers in het herfst- en winterprogramma van Brussels Airlines, dat op 26 oktober van start gaat, zijn Riga, Krakow en Warschau. Naar talrijke andere bestaande bestemmingen worden de vluchtfrequenties verhoogd of wordt de uurregeling verbeterd. 

 
Met SNP op cultuurreis naar Turkije - Ionië & Carië

Turkije - Ionië & Carië * Groene Cultuurreis, 8 dagen. Cultuurschatten tussen de Grote en Kleine Meander, groene cultuurreis vanuit hotels, groepsreis.

 
Reisadviezen door MinBuza

Bijvoorbeeld Rusland: De afgelopen jaren waren er meerdere terroristische aanslagen in Moskou. Onder andere een vliegveld en de metro waren het doelwit. De dreiging van nieuwe aanslagen blijft aanwezig. Vooral in grote steden in het zuiden van Rusland. Lees ook de adviezen voor de andere landen.....

 
Nécropole nationale de Notre-Dame de Lorette - Ablain-Saint-Nazaire

De Nécropole nationale de Notre-Dame de Lorette is een Franse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in de Franse gemeente Ablain-Saint-Nazaire.

 
Vimy - historische oologsmonument van Canada

Vimy Ridge National Historic Site of Canada. Bovenop de heuvelrug van Vimy aan de vlakte van Lens, op de plek waar de Canadese troepen de Slag bij Vimy behaalden in april 1917, torenen de twee witte zuilen van het gigantische Canadese oorlogsmonument. 6.000 ton steen, 27 meter hoog.

 
Begraafplaats en oorlogsmuseum van FROMELLES

Fromelles (Pheasant Wood) Military Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in de Franse gemeente Fromelles in het Noorderdepartement.

 
Pas de Calais - ongeveer 220 km vanaf Breda

Pas de Calais ligt vanuit Nederland niet zo heel ver. Van Breda naar het Louvre in Lens is ongeveer 220 km. Ideaal voor een korte vakantie van een paar dagen vanuit Nederland.

 
Kamperen in Noord Frankrijk - campings municipaux op Google Maps

Op de autoweg naar het zuiden via Antwerpen en Gent komen we na circa 200 km (vanaf de grens bij Breda) het eerst in de departementen NORD en Pas de Calais.

 
Expositie in Lille - PASSIONS SECRÈTES - prive collecties van Vlaamse verzamelaars

10 oktober 2014 > 04 januari 2015

 
Het nieuwe Louvre Lens op slechts 225 km van Nederland

Musée du Louvre in Lens. Met al haar rijkdom aan culturele schatten komt het beroemde Louvre naar Lens in Noord-Frankrijk (Pas-de-Calais). Het museum zal een culturele ontmoetingsplek vormen voor iedereen die geïnteresseerd is.

 
Thalys - goede optie voor een snelle reis naar Lille en Noord Frankrijk

Nieuwe bestemming Lille. Op 12 april 2014 reed de eerste Thalys naar Lille. Lille is de nieuwste bestemming binnen het Thalys netwerk. Sinds april reisden duizenden reizigers naar deze stad als city-trip of voor een zakelijke doel. 

 
Pas de Calais herdenkt de 1e Wereldoorlog

Heel wat monumenten, musea en begraafplaatsen in Pas-de-Calais herinneren aan de dramatische gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog.

 
Herfstvakantie in kindvriendelijk Jutland

Het kindvriendelijke Jutland, het grote schiereiland van Denemarken, biedt volop activiteiten deze herfst. Van Vikingactiviteiten in Ribe en een Schelp Safari bij de Limfjord tot kunstbelevenissen in musea en Halloween in diverse pretparken.

 
100 jaar sinds de 1e wereldoorlog 1914-1918

Van Oost-België tot de Chemin des Dames heeft de Eerste Wereldoorlog diepe sporen nagelaten in onze contreien. Miljoenen Europeanen tonen belangstelling voor deze gedeelde geschiedenis.

 
Leipzig herdenkt 25e jubileum Vreedzame Revolutie met evenementen

25 jaar geleden begon de opstand tegen de DDR in Leipzig. 25 jaar geleden startte de Val van het IJzeren Gordijn, dat West- van Oost-Duitsland scheidde, met de Vreedzame Revolutie in Leipzig.

 
Discovering the Ebro Delta’s outstanding landscapes on two wheels

The Ebro region, located in the most southern part of Catalonia, is characterized above all for the extraordinary biological wealth that makes it the most important wetland area in Catalonia and one of the most extolled in Europe.

 
Reisnieuws voor Belgisch Wallonie

Dankzij de RSS-feeds van het OPT kunt u de toeristische actualiteit van Wallonië en Brussel op voet volgen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 6
AddThis Social Bookmark Button

Gadgets voor op reis

Latest Articles:

2travel2 - Reisnieuws - Travel news

Op dit moment publiceert  2travel2 nieuws en persberichten van verkeersbureaus en PR-bureaus in de website www.2travel2.nl
Tot nu toe wordt alle reisnieuws gepubliceerd in de categorie "Laatste Nieuws" en het is zichtbaar op de Homepage. Na circa 7 dagen verhuist het nieuws naar het archief. Uiteraard ontvangen en publiceren wij ook graag uw reisnieuws en worden graag op uw mailinglist voor de pers geplaatst.

2travel2 kan - als maatwerk -  een specifieke "categorie" ontwikkelen met nieuws over uw toeristische produkten en diensten. Daarin kan het nieuws langer blijven staan. Dat is gunstig voor de promotie van een regio, een hotelketen, een luchtvaartmaatschappij, een cruise-onderneming, een evenement of een ander toeristisch product  of dienst. Zie twee voorbeelden in ontwikkeling:
Provence Alpes Côtes d'Azur

Als u graag meer wilt weten over de mogelijkheden dan kunnen we dat  mogelijk bespreken per mail.

Bezoekers

We hebben 352 gasten online

Statistics

Extreme tracker installed on 3 april 2011

eXTReMe Tracker

Hotels van Booking.com

Albanië  |  Andorra  |  België  |  Bosnië en Herzegovina  |  Bulgarije  |  Cyprus  |  Denemarken  |  Duitsland  |  Estland  |  Faeröer  |  Finland  |  Frankrijk  |  Gibraltar  |  Griekenland  |  Groenland  |  Hongarije  |  IJsland  |  Ierland  |  Italië  |  Kosovo  |  Kroatië  |  Letland  |  Liechtenstein  |  Litouwen  |  Luxemburg  |  Macedonië  |  Malta  |  Moldavië  |  Monaco  |  Montenegro  |  Nederland  |  Noorwegen  |  Oekraïne  |  Oostenrijk  |  Polen  |  Portugal  |  Roemenië  |  Rusland  |  San Marino  |  Servië  |  Slovenië  |  Slowakije  |  Spanje  |  Tsjechië  |  Turkije  |  Verenigd Koninkrijk   |  Zweden  |  Zwitserland