Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

Op deze Spelen staan 28 olympische sporten op het programma.

Peru-campagne - ‘’Toegewijd aan jou, toegewijd aan de wereld’’

Cruisen is erg populair, maar er zijn nog Nederlanders die twijfelen of het iets voor hen is.

China ,  India ,  Verenigde Staten ,  Indonesië ,  Brazilië ,  Pakistan ,  Nigeria ,  Bangladesh ,  Rusland ,  Japan ,  Mexico ,  Filipijnen ,  Ethiopië ,  Vietnam ,  Egypte ,  Turkije ,  Duitsland ,  Iran ,  Congo-Kinshasa ,  Thailand ,  Frankrijk ,  Verenigd Koninkrijk ,  Italië ,  Myanmar ,  Tanzania ,  Zuid-Korea ,  Zuid-Afrika ,  Spanje ,  Colombia ,  Kenia ,  Oekraïne ,  Argentinië ,  Algerije ,  Polen ,  Oeganda ,  Soedan ,  Canada ,  Marokko ,  Irak ,  Afghanistan ,  Nepal ,  Peru ,  Maleisië ,  Oezbekistan ,  Venezuela ,  Saoedi-Arabië ,  Jemen ,  Ghana ,  Noord-Korea ,  Mozambique ,  Taiwan* ,  Madagaskar ,  Kameroen ,  Ivoorkust ,  Australië ,  Sri Lanka ,  Roemenië ,  Angola ,  Burkina Faso ,  Syrië ,  Kazachstan ,  Niger ,  Malawi ,  Chili ,  Nederland ,  Mali ,  Ecuador ,  Cambodja ,  Guatemala ,  Zambia ,  Zimbabwe ,  Senegal ,  Rwanda ,  Zuid-Soedan ,  Guinee ,  Tsjaad ,  Cuba ,  Tunesië ,  Portugal ,  Griekenland ,  Bolivia ,  Tsjechië ,  België ,  Somalië ,  Burundi ,  Dominicaanse Republiek ,  Benin ,  Haïti ,  Hongarije ,  Zweden ,  Azerbeidzjan ,  Wit-Rusland ,  Honduras ,  Oostenrijk ,  Zwitserland ,  Tadzjikistan ,  Jordanië ,  Israël ,  Togo ,  Servië ,  Hongkong ,  Bulgarije ,  Laos ,  Paraguay ,  Papoea-Nieuw-Guinea ,  Eritrea ,  etc........

Lees meer: Landen met hotels van Booking.com

1 Kreta 2 Cycladen 3 Dodekanesos 4 Eilanden in de noordelijke Egeïsche Zee 5 Eilanden in de oostelijke Egeïsche Zee, voor de Turkse kust 6 Sporaden 7 Ionische Eilanden 8 Saronische Eilanden. De Cycladen vormen samen met de Dodekanesos de regio Zuid-Egeïsche Eilanden. De Dodekanesos vormen samen met de Cycladen de regio Zuid-Egeïsche Eilanden. Eilanden in de noordelijke Egeïsche Zee. De eilanden behoren tot de regio Oost-Macedonië en Thracië. Eilanden in de oostelijke Egeïsche Zee, voor de Turkse kust. De eilanden vormen de regio Noord-Egeïsche Eilanden. Saronische Eilanden. De Saronische Eilanden horen bij de regio Attica.

Lees meer: Griekse eilanden met hotels op kaart - Google Maps

halkidikiChalcidice of Halkidiki (Grieks: Χαλκιδική, Chalkidikí) is een schiereiland en regionale eenheid in Noordoost-Griekenland ten zuidoosten van Thessaloniki. Tot Chalcidice behoren twee schiereilanden die verder de Egeïsche Zee in steken: het middelste Sithonia en het westelijke Kassandra. Het oostelijke Athos is geen onderdeel van de regionale eenheid Chalcidice, maar een semiautonoom gebied. Chalcidice is bergachtig en bebost, en kent ook veel lange stranden. Sithonia en Kassandra zijn zeer toeristisch. Athos is een autonome monnikenstaat die slechts beperkt toegankelijk is. Hotels in Chalkidiki

Lees meer: Chalcidice - Halkidiki - een fijne bestemming in Griekenland

berlijnDuitsland is een land in Centraal-Europa en een van de oprichters van de Europese Unie. Het wordt begrensd door Denemarken in het noorden, Polen en Tsjechië in het oosten, Oostenrijk en Zwitserland in het zuiden, en in het westen door Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Voornaamste steden Berlijn — hoofdstad en symbool van de scheiding tussen West- en Oost-Europa. Bremen, Bonn, Dortmund, Düsseldorf ,Frankfurt am Main, Hamburg, Keulen, München.

Lees meer: Overzicht van hotels in Duitsland

LondonHet Verenigd Koninkrijk, officieel het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, afgekort VK (Engels: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, afgekort UK, informeel Britain) is een land en een staat in West-Europa met ongeveer 63,7 miljoen inwoners, gelegen tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan. In de moderne geschiedenis heeft deze staat als grote mogendheid een belangrijke rol gespeeld. Het Verenigd Koninkrijk omvat in totaal vier gebieden: Engeland in het zuiden (53.012.456 inwoners); Schotland in het noorden (5.313.600 inwoners); Wales in het westen (3.063.456 inwoners); Noord-Ierland in het noordwesten (1.837.938 inwoners).

Lees meer: Overzicht van hotels in Groot-Brittannië - UK

Capitol BuildingDe zes grootste steden van de Verenigde Staten zijn: New York Los Angeles Chicago Houston Philadelphia Phoenix.  Een selectie van andere grote steden (alfabetisch): Albuquerque, Atlanta, Austin, Baltimore, Boston, Charlotte, Cincinnati, Cleveland, Columbus, Dallas, Denver, Detroit, El Paso, Fresno, Honolulu, Indianapolis, Jacksonville, Las Vegas, Long Beach, Memphis, Miami, Milwaukee, Minneapolis, Nashville, New Orleans, Oklahoma City, Pittsburgh, Portland, Richmond, Sacramento, Saint Louis, Salt Lake City, San Antonio, San Diego, San Francisco, San José, Seattle, Tampa, Tucson, Virginia Beach, Washington D.C.

Lees meer: Overzicht van hotels in de Verenigde Staten - USA

Van klassiek tot modern en van kleine tot grote kunstliefhebbers: kunstreizen bieden iets speciaals voor iedereen • De indrukwekkendste musea staan in Parijs, Florence, Amsterdam, St. Petersburg, Vaticaanstad, New York, Madrid en Londen • Nederlandse kunstliefhebbers kunnen dichtbij huis genieten van het Rijksmuseum in Amsterdam. De Mona Lisa, De Geboorte van Venus en de Sixtijnse Kapel zijn meesterstukken, die iedereen met interesse in kunst ervaren moet hebben. Wil je ronddwalen in de verlaten gangen van klassieke collecties of je laten verrassen door een opvallende moderne tentoonstelling? Hotels.com™ zet de acht belangrijkste kunstmusea van over de hele wereld op een rij.

Lees meer: De kunst van het reizen: De acht mooiste musea van de wereld

wow ijsland airplaneDIEPZEEDUIKEN IN IJSLAND? WOW! Een reis naar IJsland is er hoe dan ook eentje van extremen. Qua weer, qua landschap en – voor wie dat wil – qua activiteiten. Er is geen betere locatie voor extreme sports dan het land van imposante gletsjers, woeste zee en actieve vulkanen. Uiteraard hoef je niet meteen in het ijskoude water van de Atlantische oceaan te duiken, extreem kan ook best wat comfortabeler. Op een sneeuwscooter bijvoorbeeld, of in een hondenslee. WOW air zette de mogelijkheden vast op een rijtje, zodat waaghalzen geen adrenalinekick hoeven te missen en relaxtijgers toch ook nog wat spannends meepikken. IJsland is maar een WOW-vlucht van slechts € 99,-* weg en daarna kun je alle kanten op. Cross je over het land, duik je in het water of ga je de lucht in? Het wordt hoe dan ook WOW!

Lees meer: WOW AIR: LOW COST VLIEGEN NAAR EXTREME SPORTEN

pop up berlin amsterdamvisitBerlin, het toerismebureau van de Duitse hoofdstad, brengt creatief Berlijn naar Amsterdam met de tijdelijke komst van 20 typisch Berlijnse merken. Van 16 tot en met 22 november kun je de sfeer van de Duitse metropool opsnuiven in pop-up store ‘Pop into Berlin’ op Utrechtsestraat 105 in Amsterdam. Waan je een week lang in Berlijn en bekijk onder meer designmeubelen, 3D printers en sieraden of proef lokale lekkernijen en drankjes die veelal nog niet eerder in Nederland te koop waren.

Lees meer: BERLIJN KOMT NAAR HET CENTRUM VAN AMSTERDAM

Augustin logeert hier uiteraard zelf ook. De 47 kamers zijn ruim en afgelopen pas gerenoveerd. Je kan kiezen voor een zicht op de stad of het tuin terras. Er zijn verschillende kamer types, Classic Dubbel/Twin og alsnog met twee queen bedden waar zelfs 4 volwassenen kunnen logeren of een Deluxe Double met een groot kingsize bed. In de meeste kamers kan nog een extra bed geplaatst worden. Ideaal voor een verblijf in Brussel met kinderen.

Lees meer: Hotel THE AUGUSTIN in Brussel gerenoveerd

peruPROMPERÚ, de organisatie die het toerisme van en naar Peru bevordert, heeft per direct PR bureau Tourism Consultancy uit Amsterdam aangesteld als vertegenwoordiger op de Nederlandse markt. PROMPERÚ is sinds 2014 weer actief in Nederland. Vakantieland Peru verwelkomde vorig jaar 26.765 Nederlandse toeristen. Tourism Consultancy wordt ingezet om Peru te positioneren als avontuurlijke bestemming voor de groeiende groep Millennials en tweeverdienende stellen op de Nederlandse markt. Maar evengoed geldt: ‘Er is een Perú voor iedereen’.

Lees meer: PROMPERÚ stelt Tourism Consultancy aan als PR bureau

hotel motel one amsterdam

31 oktober is voor de 2e keer Wereldsteden Dag gevierd. Een dag die in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om urbanisatie op de politieke agenda te krijgen en steden te laten samenwerken voor een duurzame stedelijke ontwikkeling. Tere van deze dag heeft Booking.com een top vijf van vooruitstrevende steden samengesteld. Deze bestemmingen hebben oog op de toekomst, zijn modern, en richten zich op het verbeteren van het levensonderhoud van hun inwoners en toeristen door innovatieve technologie.

Lees meer: Top vijf steden van de - Wereldsteden Dag

hotel motel one amsterdamMOTEL ONE GEEFT STARTSCHOT IN NEDERLAND MET AMSTERDAMSE OPENING. Designhotel voor een prikkie in zakelijk hart rondom RAI. Betaalbaar overnachten in een Amsterdams designhotel? Het kan vanaf vandaag in Motel One Amsterdam. De eerste Nederlandse vestiging van de Duitse budget designhotelketen telt 320 kamers en ligt tegenover beurs- en congrescentrum RAI. De One Lounge wordt in elk hotel met lokale thema’s uitgedost; in Amsterdam zie je in het interieur overal fietsen, tulpen en de Amsterdamse grachtenpanden terugkomen.

Lees meer: Motel One in Amsterdam

cityzapper5x stedentrips voor de gefrustreerde Oranje-supporter.  Voor Oranje-supporters een drama: Nederland zal niet in actie komen op het EK in Frankrijk. Veel Nederlanders hadden al in hun hoofd om volgende zomer naar La France te vertrekken om een wedstrijd bij te wonen (het is tenslotte toch om de hoek). Helaas, dat feest gaat nu niet door.

Lees meer: CityZapper zorgt dat de zomer van 2016 toch een feestje wordt

James bond 007 Sean Connery 1971James Bond, codenaam 007, is een fictief personage gecreëerd in 1953 door de Britse schrijver Ian Fleming, die hem opvoerde in twaalf romans en twee verhalenbundels. Het eerste boek heet Casino Royale. Er zijn zeven andere auteurs die geautoriseerde Bond-boeken schreven na de dood van Fleming in 1964: Kingsley Amis, Christopher Wood, John Gardner, Raymond Benson, Sebastian Faulks, Jeffery Deaver en Anthony Horowitz. Het meest recent is het boek Trigger Mortis, geschreven door Horowitz en gepubliceerd op 8 september 2015. Bovendien schreef Charlie Higson een serie boeken Young Bond en Kate Westbrook drie romans gebaseerd op de dagboeken van het terugkerend personage Miss Moneypenny.

Lees meer: James Bond 007 - zijn reisbestemmingen in zijn films op kaart

srprs meVrijdag: koffertje mee en direct kosteloos naar bestemming onbekend. Amsterdam - srprs.me, de succesvolle ‘blind break’ reisorganisatie die zich richt op beleving in plaats van bestemming, maakt nu met een pop-up store in de Kalverstraat op verrassingsreis gaan bereikbaar voor het grote publiek. In de store viert srprs.me deze het vertrek van hun 10.000e ‘blind break’ reiziger. In de store krijg je informatie over de trips en wissel je ervaringen uit met eerdere reizigers. Er zijn dagelijks ludieke acties en wie ter plekke boekt, krijgt € 20 cadeau.

Lees meer: REISORGANISATIE SRPRS.ME OPENT POP-UP STORE IN AMSTERDAM

Germaine KruipVan 25 november 2015 tot 27 maart 2016 presenteert de Oude Kerk onder de titel Geometry of the Scattering een tentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Germaine Kruip. Samen met curator Krist Gruijthuijsen werd gekozen voor een ensemble dat niet eerder in Nederland is getoond. Naast nieuwe, door het monumentale gebouw geïnspireerde werken als A Square, Spoken en Simultaneous Contrast omvat deze tentoonstelling ook eerder werk in aangepaste maatvoering. Met name geldt dit voor Column Untitled (2011) en Marble Untitled (2009).

Lees meer: Germaine Kruip maakt het onzichtbare zichtbaar in de Amsterdamse Oude Kerk

bungalowsMet een breed aanbod voor een week-, weekend- en midweekverblijf was de boekingssite BungalowS.nl vanaf de lancering een succes. Anno 2015 viert de online bungalowaanbieder het 12,5 jarig jubileum en dat er 1 miljoen boekingen zijn gemaakt. Dat betekent dat meer dan 2,7 miljoen gasten via de site in een bungalow hebben verbleven. Er wordt bij de bungalowspecialist met vertrouwen naar de toekomst gekeken: een bungalowvakantie is onverminderd populair, zowel bij gezinnen als 50plussers.

Lees meer: Boekingssite BungalowS.nl viert 12,5 jarig jubileum met 1 miljoen boekingen

route du soleilDe Autoroute du soleil is de naam van een drukke noord-zuidroute in Frankrijk die loopt van Parijs naar Marseille. De route die geheel uit autosnelwegen bestaat kan in twee delen worden opgedeeld (van noord naar zuid): Traject Parijs - Beaune - Lyon (A6) en het Traject Lyon - Orange - Marseille (A7) . Er bestaat ook een tak die begint bij Amsterdam, via de Nederlandse A2 naar Maastricht en vervolgens via de E25 langs Luik, Bastenaken en Luxemburg naar de Franse grens. Vanaf daar volgt men de A31 via Metz naar Beaune (ten zuiden van Dijon). Hier sluit de A31 aan op de A6 vanuit Parijs.

Lees meer: Kaart van Route du Soleil en hotels langs deze route

Flaine wintersportSamoëns is een plaats en gemeente in het Franse departement Haute-Savoie (regio Rhône-Alpes) en telt 2323 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Bonneville en is de hoofdstad van het gelijknamige kanton. Samoëns ligt in de Vallée du Giffre in de Franse Alpen. Het is een populaire vakantiebestemming, zowel in de zomer als in de winter. Vanaf de rand van het dorp vertrekt een skilift naar het hoger geleden skigebied Samoëns 1600 (ook wel bekend onder de naam Plateau de Saix). Dit gebied is onderdeel van het grotere skigebied Grand Massif, dat ook uit Flaine, Les Carroz, Sixt en Morillon bestaat.

Lees meer: Wintersport in Samoëns - Haute-Savoie