Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De trans-Mongolische spoorlijn is een spoorlijn van 1810 km, die Oelan-Oede  in Rusland  via Ulaanbaatar verbindt met Jining in China. De trans-Mongolische spoorlijn is de belangrijkste spoorlijn van Mongolië  en een aftakking van de trans-Siberische spoorlijn,

het is de kortste weg om van Moskou naar Peking te reizen.Andere belangrijke stations langs de route zijn, Naoesjki op de grens tussen Rusland en Mongolië, Sühbaatar, Darhan, Choyr, Saynshand, Zamyn-Üüd op grens met Mongolië en China en Erenhot (Erlian) aan de Chinese kant. In Mongolië zijn er naast de hoofdlijn ook nog twee aftakkingen naar Erdenet en Baganuur. In totaal ligt 1113 km van de spoorlijn in Mongolië, 250 km in Rusland en bijna 450 km in China.

De trans-Mongolische spoorlijn is gebouwd langs een oude handelsroute van Peking naar Oelan-Oede, voor theehandelaren. Gedurende de Qing-dynastie  in de 19e eeuw, was Mongolië onderdeel van het Chinese Rijk en bestonden er plannen om een spoorlijn aan te leggen naar Ulaanbaatar. Door de val van het rijk werd dit echter nooit uitgevoerd. Mongolië kwam vervolgens in de Russische invloedssfeer en in de jaren '40 werd besloten om een spoorverbinding aan te leggen tussen Boerjatië  en Mongolië, vanwege de nauwe verwantschap van de twee volkeren. In 1940 werd de spoorlijn van Oelan-Oede naar Naoesjki opgeleverd en in 1950 werd het spoor vanaf de grens naar Ulaanbaatar in gebruik genomen en in 1955 volgde het deel naar de Chinese grens. In het noordelijk deel van het land worden het meeste passagiers vervoerd. De gehele lijn is eensporig en niet geëlektrificeerd, er wordt met dieseltreinen  gereden.

De eerste spoorlijn van Mongolië werd weliswaar al in 1938 geopend en was een stuk van 43 kilometer lang, tussen Ulaanbaatar en Nalaykh. Eveens in 1938 werd in het oosten van het land een spoorlijn van Choybalsan naar Solovjovsk (238 km) in Rusland op de grens met Mongolië geopend. Deze lijn sluit in Borzja aan op de trans-Mantsjoerische spoorlijn, maar er is geen verbinding met de rest van het Mongoolse spoorwegennet. Deze lijn wordt alleen gebruikt voor het vervoer van goederen. 

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com