Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kaatsheuvel - Waalwijk - Baardwijk - Elshout - Haarsteeg - Vlijmen - Engelen - Hedel  - Zaltbommel - Gameren - Nieuwaal - Zuilichem - Brakel - Giessen - Almkerk - Dussen - Capelle - Kaatsheuvel: 80,2 km.

Kaatsheuvel (met de klemtoon op 'Kaats', niet zoals vaak gehoord met de klemtoon op 'heuvel', in het plaatselijke dialect Ketsheuvel) is een dorp in Noord-Brabant, in de gemeente Loon op Zand. Het is de hoofdplaats van de gemeente, omdat het gemeentehuis hier staat. Kaatsheuvel heeft veel bekendheid in Nederland, omdat in Kaatsheuvel het attractiepark De Efteling ligt. De naam is waarschijnlijk een verbastering van het woord Ketshoeve, wat de naam was van een herberg die ongeveer op de plek stond waar nu De Efteling is. Gelegen in de Langstraat steunde de economie van Kaatsheuvel lange tijd op de schoenindustrie. Burgemeester Van der Heijden vond deze eenzijdigheid begin jaren '50 een te groot risico, wat heeft geleid tot de oprichting van natuurpark De Efteling. Inmiddels domineert de toeristenindustrie van De Efteling het economisch klimaat en is de schoenindustrie naar de achtergrond verdwenen, alhoewel nog wel merkbaar aanwezig. In de plaats bevindt zich de korenmolen De Couwenbergh, waarin na de laatste restauratie van 1995 een restaurant is gevestigd. Korte beschrijving van de andere plaatsen....

De route downloaden: [kml]

Vlijmen is een plaats in de gemeente Heusden (Noord-Brabant) met 14.034 inwoners (anno 1 januari 2008). Vlijmen is het meest oostelijk gelegen dorp van de Langstraat.

Haarsteeg is een plaats (kerkdorp) in Noord-Brabant, bestaande uit lintbebouwing en met twee woonkernen, de Hoeven en Haarsteeg, die tot 1935 was verdeeld over vier gemeenten, te weten Hedikhuizen, Herpt en Bern, Nieuwkuijk en Vlijmen. Sinds 1935 maakt Haarsteeg volledig deel uit van de gemeente Vlijmen en na de herindeling van 1997 valt Haarsteeg, net als Nieuwkuijk en Vlijmen, onder de gemeente Heusden.

Engelen (Brabants: Engele) is een dorpskern in de gemeente 's-Hertogenbosch, is gelegen aan de Dieze en het Diezekanaal.

Hedel (Hèèl in de volksmond) is een dorp in de Nederlandse provincie Gelderland, dat gelegen is aan de Maas. Het dorp telt 4654 inwoners (per 1 januari 2010). Sinds 1 januari 1999 behoort het tot de gemeente Maasdriel. Tot het dorp behoort ook de buurtschap Californië.

Zaltbommel is een vestingstad en gemeente in de Bommelerwaard in de Nederlandse provincie Gelderland. De naam betekent zoute boomgaard. Het zout slaat op de invloed van het zeewater, dat hier voor de afsluitingen van de Waal te bemerken was. Oorspronkelijk heette de stad Bommel, en tot heden wordt de stad door de bewoners zo genoemd. De gemeente telt 26.431 inwoners (per 1 januari 2010) en heeft een oppervlakte van 89,74 km² (waarvan 2,34 km² water). De stad zelf telt 11.713 inwoners (per 1 januari 2010). Zaltbommel ligt net ten zuiden van de Waal. Veel mensen kennen de naam Zaltbommel van de filemeldingen: de Waalbrug bij Zaltbommel (Rijksweg 2) voerde altijd de file-top-10 aan, totdat in de jaren '90 een geheel nieuwe brug geopend is, de Martinus Nijhoffbrug. Zaltbommel beschikt over een spoorwegstation (Station Zaltbommel), en is lid van de Nederlandse Vereniging van Vestingsteden.

Gameren is een dorp in de gemeente Zaltbommel in de Nederlandse provincie Gelderland. Het was een zelfstandige gemeente tot 1955, toen het bij Kerkwijk werd gevoegd. Het dorp telt 2328 inwoners (per 1 januari 2010).

Nieuwaal is een dorp in de Bommelerwaard in de Nederlandse provincie Gelderland. Het heeft 702 inwoners (per 1 januari 2010). Nieuwaal maakte, samen met Gameren, tot 1955 deel uit van de zelfstandige gemeente Gameren, vervolgens behoorde het dorp tot 1999 bij de gemeente Kerkwijk, om daarna op te gaan in de gemeente Zaltbommel. Aan de overkant van de Waal ligt Hellouw. Het dorp heeft twee kerkgemeentes, een Hersteld Hervormde Gemeente en Gereformeerde Gemeente in Nederland.

Zuilichem is een dorp in de Bommelerwaard in de Nederlandse provincie Gelderland. Het heeft 1642 inwoners (per 1 januari 2010). Zuilichem ligt aan de zuidoever van de Waal. De Meidijk, die van noord naar zuid door de Bommelerwaard loopt, begint bij het dorp. Tot het einde van het Ancien Régime (1795) was Zuilichem een heerlijkheid met het kasteel Zuilichem als middelpunt. Zuilichem was tot 1955 een zelfstandige gemeente, vervolgens behoorde het dorp tot 1999 bij de gemeente Brakel, om daarna op te gaan in de gemeente Zaltbommel. Aan de overkant van de Waal ligt Herwijnen. Het dorp heeft twee kerkgemeentes die zijn aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland: een Nederlands-hervormde Gemeente en een Gereformeerde Kerk. Daarnaast is in Zuilichem ook een Hersteld Hervormde Gemeente gevestigd. De plaats telt twee molens: de Poldermolen en De Hoop.

Brakel is een dorp in de gemeente Zaltbommel, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp telt 2994 inwoners (per 1 januari 2010). Brakel ligt nabij de samenvloeiing van de Afgedamde Maas en de Waal.De oudste bekende vermelding van Brakel stamt uit 1228 ('Bracle'). De naam is mogelijk een samenstelling van het Germaanse 'brako', dat varen betekent en 'lo', loofbos op een oeverwal.

Almkerk (Brabants: Almkérk) is een plaats in het noorden van de provincie Noord-Brabant, hemelsbreed ongeveer 12 km ten zuiden van Gorinchem. De naam is afkomstig van de kerk die gebouwd was langs het riviertje de Alm. In 1277 wordt de naam "Almekercke" voor het eerst in geschriften aangetroffen. Het aantal bewoners was in 2004 ruim 3600. Almkerk maakt sinds 1973 deel uit van de gemeente Woudrichem en ligt in het Land van Heusden en Altena. Het is sinds de reformatie een protestants dorp dat zich bevond op de overgang van het katholieke Brabant naar het protestantse Zuid-Holland. In de rivier de Alm bevond zich een oud sluisje, een zogenaamd verlaat (nu de naam van de sporthal "'t Verlaat"). Vroeger stond in het dorp een molen, waaraan de Molenwijk nog herinnert. Almkerk is van origine een plattelandswoonkern, maar heeft zich door de jaren heen behoorlijk uitgebreid voor haar eigen begrippen. Het intieme karakter en het open land eromheen geven het dorp zowel in zomer als winter een pittoreske sfeer. Tegenwoordig zijn de inwoners een mix van forenzen en van oudsher in regio aanwezige families. Door de ligging in het Land van Heusden en Altena is het voor sommige evenementen een interessante locatie. Uiteraard zijn er diverse sportclubs (tennis, voetbal, korfbal, golfclub en basketbal), muziekverenigingen (vestiging van de regionale muziekschool en de fanfare "Nooit gedacht"). Een van de unieke eigenschappen van de discotheek in het dorp, "De Soos" geheten, is het feit dat het op basis van vrijwilligerswerk draait. Tevens organiseert werkgroep PLONS van de stichting die de discotheek uitbaat, de jaarlijkse zomerfeesten die gedurende twee weken het dorp (en omgeving) opluisteren. Te Almkerk staan ook nog een wipmolen met als naam de Zandwijkse Molen en de poldermolen met de naam Oude Doornse molen.

Dussen is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en maakt deel uit van de gemeente Werkendam. Het dorp Dussen bestaat eigenlijk uit drie voormalige heerlijkheden: Munsterkerk, Muilkerk en Heer Aartswaarde. Heer Aarswaarde is in de Sint Elisabethsvloed door de golven verzwolgen. Munsterkerk ligt ten zuiden van het riviertje de Dussen, en Muilkerk ten noorden ervan. De oudste schriftelijke vermeldingen stammen uit 1276 (Mulekerke) en 1330 (Munsterkerk). De naam Munsterkerk (eerst Monasterium) duidt op een klooster. Opvallend in Dussen is het kasteel, het domein van de Heren van Munsterkerk, die zich graag de Heren van Dussen noemden. Daar waren de Heren van Muilkerk niet blij mee. Merkwaardig is de ligging van het kasteel: strikt genomen zou het zich op grondgebied van Muilkerk bevinden.

Het dorp Sprang-Capelle is een voormalige gemeente, die in 1997 samen met het dorp Waspik is opgegaan in de gemeente Waalwijk. Sprang-Capelle ligt in de streek de Langstraat (Noord-Brabant). De gemeente Sprang-Capelle is in 1923 ontstaan na het samenvoegen van de gemeenten Sprang, Vrijhoeve-Capelle (in de volksmond Vrijhoeve) en 's Grevelduin-Capelle. Dit laatste dorp wordt meestal aangeduid als Capelle. Sprang-Capelle wordt ten westen begrensd door Waspik, ten zuiden door Kaatsheuvel, ten oosten door Waalwijk en ten noorden door de gegraven rivier de Bergsche Maas. Ondanks twee gemeentelijke herindelingen hebben Sprang, Vrijhoeve en Capelle altijd hun eigen karakter behouden en is er sprake van enige onderlinge rivaliteit tussen de drie dorpen, die veelal naar boven komt bij de voetbalwedstrijden tussen NEO'25 (Sprang), SSC'55 (Vrijhoeve) en SV Capelle (Capelle). Sprang-Capelle telde in 2007 ca. 10.000 inwoners. Het transport, de bouw, kleinschalige industrie en land- en tuinbouw zijn de belangrijkste bronnen van inkomen.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com