Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een Bahá'í Huis van Aanbidding, in het Arabisch 'Mashriqu'l-Adhkár' (مشرق اﻻذكار), is de aanduiding van een plaats van aanbidding, of tempel, van het Bahá'í-geloof. De bahá'í-leringen voorzien de Huizen van Aanbidding omringd door faciliteiten gericht op sociale, humanitaire, educatieve en wetenschappelijke doeleinden, al zijn deze tot nu toe nog nergens in die mate gebouwd.

Er zijn momenteel acht Bahá'í Huizen van Aanbidding verspreid over de wereld, waarvan de laatste geopend is in Chili. Veel bahá'í-gemeenschappen bezitten stukken grond waar Huizen van Aanbidding gepland zijn als de Bahá'í-gemeenschap verder groeit. De Bahá’í Huizen van Aanbidding zijn bedoeld voor gebed en meditatie en zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De meeste bahá'í-bijeenkomsten vinden plaats in plaatselijke bahá'í-centra, de huizen van individuen, of gehuurde ruimten.

* Chicago (Wilmette), Illinois, Verenigde Staten
* Kampala, Oeganda
* Sydney (Ingleside), Australië
*  Frankfurt (Langenhain-Hofheim), Duitsland
*  Panama-Stad, Panama
* Tiapapata, Samoa
* Delhi, India
* Santiago, Chili

Delhi, India
De Bahá'í tempel in Bahapur, Delhi, India werd in 1986 voltooid en is de Moeder-tempel van het Indische subcontinent. Het heeft verscheidene architectonische prijzen gewonnen en is in honderden kranten- en tijdschriftartikelen besproken. De architect was Fariborz Sahba uit Canada.

Het ontwerp is geïnspireerd door de lotusbloem en bestaat uit 27 vrijstaande met marmer beklede “bladen”, gerangschikt in groepen van drie, zodat er negen zijden ontstaan. De tempel is iets meer dan 40 meter hoog, en wordt omgeven door negen vijvers, die de bladeren symboliseren waar de lotus op drijft.

Tussen de opening in 1986 en begin 2003 hebben meer dan 50 miljoen mensen een bezoek gebracht aan de tempel, waarmee het een van de meest bezochte gebouwen ter wereld is. Op hindoe heilige dagen heeft het tot 150.000 bezoekers per dag getrokken; per jaar zijn er vier miljoen bezoekers (ongeveer 13.000 per dag).

Dit Huis van Aanbidding wordt, door zowel bahá’ís als niet-bahá’ís, de "Lotus Tempel" genoemd.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview