Nieuws van VVV's

image

Taiwan meer ontdekt als reisbestemming

Het eiland staat in de top 20 ultieme vakantiebestemmingen Read More
image

Het Juragebergte - ideaal voor de hele familie..

Ideaal voor de liefhebbers van wandelen en fietsen....... Read More
image

Emirates App nu ook verkrijgbaar op iPhone

De app is met een beoordeling 4.5 sterren Read More
  • 1

Stadskaarten - citymaps

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, alsmede de bijbehorende gemeente. De stad heeft ca. 6,5 miljoen inwoners en is de tweede grootste stad van het land, na Ho Chi Minhstad. Hanoi heeft de status van een provincie. De stad ligt op de rechteroever van de Rode Rivier (Sông Hồng) ongeveer 60 kilometer van de monding van de rivier in de Golf van Tonkin.
 

Voor meer informatie zie ook onder de kaart      [Terug naar index met alle steden]

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Naam van de stad
De naam Hanoi is gegeven door keizer Minh Mạng in 1831. Hà betekent rivier en nội betekent binnen. De letterlijke betekenis van Hanoi is dus binnen de rivier. De rivieren die worden bedoeld zijn de Rode Rivier en de Nhuệ. De oude naam Tonkin betekent Oostelijke hoofdstad, evenals Tokio.

Klimaat
De stad heeft een vochtig subtropisch klimaat met een vochtige zomer en droge koele winter. Ongeveer 8 maanden per jaar is er neerslag, de andere 4 maanden zijn droog. De gemiddelde neerslag is 1682 mm per jaar.

Geschiedenis
Volgens vele bronnen is het gebied waar Hanoi nu ligt al bewoond geweest rond 3000 v. Christus. Één van de eerste nederzettingen was de Co Loa Citadel die is gesticht rond 200 v. Christus.

Hanoi werd de hoofdstad van Vietnam in de 7e eeuw. De oude Chinese naam Đông Kinh, werd Tonkin en werd later door de Europeanen gebruikt voor de hele regio. In de 11e eeuw werd de stad Thang Long genoemd. In 1637 vestigde de VOC een factorij in Tonkin, met Carel Harsinck als hoofd. Deze vestiging was belangrijk voor de export van zijde naar Japan. Hanoi werd in 1873 door de Fransen ingenomen en werd de hoofdstad van de Unie van Indochina na 1887.

Hanoi werd in 1940 door de Japanners bezet na de capitulatie van Frankrijk. De stad werd in 1945 bevrijd waarna het de zetel werd van de regering gevormd door de Vietminh onder Hồ Chí Minh. Tussen 1946 en 1954 werden er in het gebied zware gevechten geleverd tussen de Vietminh en het Franse leger. Op 21 juli 1954 met de tekening van de Akkoorden van Genève werd het de hoofdstad van het onafhankelijke Noord-Vietnam.

Tijdens de Vietnamoorlog werd Hanoi zwaar gebombardeerd en vooral de infrastructuur zoals bruggen en spoorlijnen leed hier zwaar onder. Na het einde van de Vietnamoorlog werd Hanoi op 2 juli 1976 de officiële hoofdstad van de socialistische republiek Vietnam.


 

Andere citymaps

300x250 N generique

 

300x250 NL devoreur

 

300x250 NL furtief

 

300x250 NL migrateur