Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De stranden van Thailand zijn wereldberoemd. Sommige behoren zelfs tot de fraaiste in de wereld en slepen jaarlijks prijzen in de wacht. Dan hebben we het over die van de eilanden Phuket en Koh Samui, aan de west- en oostkust van het koninkrijk.

Het is hier heerlijk zonnen, zwemmen, snorkelen en duiken.

Stranden-Thailand
Koh Tao BeachDe wateren rond het bij Samui gelegen Koh Tao zijn bekend om de fraaie koraalriffen, terwijl de stranden van Koh Pha-Ngan overdag gebruikt worden om te zonnen, maar in de nacht van de volle maan veranderen in discoparadijzen. Een must voor de jonge toerist.

Aan de westkant van het schiereiland kunnen (en willen) we niet om Phuket heen. Dit grootste eiland van Thailand heeft alles te bieden wat een vakantieganger maar kan wensen. Schitterende stranden, maar ook stille baaien, veel winkels en een bruisend nachtleven. Dat concentreert zich op en rond het strand van Patong Beach. Vanuit Bangkok wordt dagelijks gevlogen op Phuket. Vanaf het eiland kan de gast duikexcursies maken naar Birmese eilanden, waar het leven onder en boven water nog onaangeroerd is.
Op het vasteland is Krabi een strandbestemming die steeds vaker wordt aangedaan. De stad beschikt sinds kort over een internationale luchthaven. De stranden zijn werkelijk paradijselijk en van Krabi varen vele longtail-boten naar de archipel van eilandjes voor de kust. De Phi Phi Islands vormen daarbij een zeker hoogtepunt en het is jammer om hier niet een nacht te blijven slapen.

Paar euro voor het overnachten
ChumphonWie op zoek is naar onontdekte stranden, komt in dit deel van Thailand beslist aan zijn of haar trekken. Rij vanaf Phuket aan de westkust noordwaarts richting de stad Ranong, tegen de grens met Birma. Op diverse plekken liggen resorts waar u mogelijk de enige gast bent, met uitzicht op eilandjes voor de kust waar alleen wat vissers wonen. Overnachten kost hier niet meer dan een paar euro.

Aan de oostkant van het schiereiland, net boven de havenstad Surat Thani vinden we Chumphon. Ook daar is het rustig en waant de bezoeker zich bijna een ontdekkingsreiziger.

Als we van Bangkok 200 kilometer naar het zuiden rijden, komen we in Cha-am en Hua Hin. Laatstgenoemde plaats is nauw verbonden met het koningshuis. Dat bezit al vele tientallen jaren een zomerpaleis in Hua Hin. Cha-am heeft een fraai strand, waar in het weekeinde veel Thaise families komen, ruim voorzien van eten en drinken. Aan de noordzijde ligt de vissershaven van Cha-am. De visrestaurants hier krijgen hun vis zó van de boot. Hua Hin heeft eveneens een lang zandstrand, dat doorloopt tot Kao Takiab.

Voor reizen naar deze stranden: greenwoodtravel.nl


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com