Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Na een succesvol winterseizoen 2012/2013 rekent SalzburgerLand komend winterseizoen wederom op een plus in boekingen vanuit Nederland. Vernieuwde concepten als Ski-Comeback en Learn2Ski moeten daaraan gaan bijdragen.

Sensationele seizoensopeningen
De eerste sneeuw is inmiddels gevallen en Zell am See-Kaprun was de eerste om het seizoen af te trappen tijdens de ‘White Start Games’. Skigebieden Obertauern, Saalbach Hinterglemm, Flachau en Wagrain volgen de komende weken met leuke en spannende openingsevenementen met veel feesten, wedstrijden en muziek.

Innovaties op en naast de piste
Om het wintersporters zo makkelijk mogelijk te maken, worden er ook dit jaar weer volop innovaties geïntroduceerd. In skigebied Wagrain opent de G-LINK die voor een snelle oversteek op zo’n 250 m boven de grond tussen de Grafenberg en de Grießenkareck berg gaat zorgen. Bij de Schmittenhöhe opent een funpark waarbij freestylers hun beste trucs kunnen uitproberen. O.a. in Alpendorf en Saalbach-Hinterglemm Leogang zijn nieuwe stoeltjesliften gebouwd.  Tenslotte zijn in Bad Gastein nieuwe sneeuwinstallaties geplaatst die voor nog meer sneeuwgarantie gaat zorgen.

Ski-Comeback en Learn2Ski
Voor mensen die jaren geleden voor het laatst op de latten hebben gestaan en nu toch weer graag de piste op willen, start SalzburgerLand dit seizoen met speciale ‘Ski-Comeback’ pakketten waarbij met behulp van speciale skilessen alle nieuwe technieken worden aangeleerd. De opfriscursus zorgt ervoor dat je binnen no-time weer op de piste staat. Daarnaast biedt Ski amadé deze winter het ‘Learn2Ski’ pakket aan waarbij je gegarandeerd in 3 dagen leert skiën.

Wedstrijden, events en cultuur  
In december staat er direct een WK op het programma: de IBU WK-biatlon in Hochfilzen. In januari staat in Altenmarkt Zauchensee het FIS WK skiën voor dames en nachtslalom voor dames in Flachau op het programma. In Bad Gastein wordt het WK parallelslalom voor snowboarders gehouden. In maart kunnen liefhebbers op de ski’s allerlei culinaire lekkernijen ontdekken tijdens de ‘Skihüttenroas’ in Hochkönig. Voor cultuur kun je terecht in Salzburg tijdens de Mozartweek, waar je kunt genieten diverse optredens en voorstellingen.

Bereikbaarheid
SalzburgerLand is uitstekend bereikbaar, zowel per auto, per trein als vliegtuig. Transavia vliegt dit jaar weer naar Salzburg vanuit vier steden in Nederland: Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Rotterdam/Den Haag met ruim 18 vluchten per week tot het einde van het wintersportseizoen. Een shuttlebus vanaf de luchthaven rijdt binnen 1 á 2 uur naar alle winterbestemmingen.

Cijfers
Afgelopen winterseizoen sloot SalzburgerLand af in de plus; uit Nederland waren er 2,1 miljoen overnachtingen van Nederlandse toeristen, wat 1,8% meer was dan het seizoen ervoor. En er was een plus van 3,8% in aankomsten. Dit betekent dat er meer toeristen uit Nederland kwamen en ook nog eens langer bleven in tegenstelling tot andere wintersportbestemmingen. Nederland is dan ook na Duitsland en Oostenrijk zelf de derde belangrijkste markt voor SalzburgerLand.


Alle informatie over SalzburgerLand
 www.salzburgerland.com