Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Vragen, aanraken, voelen, betasten, bekijken en meedoen. Het ZOOM Kindermuseum in het Museumkwartier is een eldorado van kinderen van 0 tot 14 jaar.

Verdeeld over een oppervlakte van 1600m² zijn er vier verschillende ruimten: een interactieve tentoonstelling (tot 16 februari 2014 ‘Once upon a time… De Middeleeuwen‘), ZOOM Ocean (0-6 jaar), Zoom Studio en ZOOM Science en kinderen van 8-14 jaar kunnen hun eigen film maken in ZOOM Animated Film Studio.

Verkleed je als een prins of prinses
Hoe leefden keizerlijke families? Dat kunnen kinderen ontdekken in het ╩╣Kindermuseum’ in het mooie Schönbrunn Paleis. Je krijgt achtergrondinformatie, je kunt je verkleden als prins of prinses, met speelgoed uit die tijd spelen en bijvoorbeeld de tafel dekken. In het Marionettentheater Schönbrunn kunnen kinderen voorstellingen bijwonen van onder meer Mozart‘s Zauberflöte, Hans en Grietje, een special opvoering van Die Fledermaus voor kinderen, en bijvoorbeeld Aladin en de wonderlamp.

In het Natuurhistorisch Museum lohnt ein Rundgang durch die prachtvollen Schausäle und ein Besuch des Sauriersaals. Bei einer Morphing-Station verwandeln sich Besucher in Frühmenschen und können ihr „altes Antlitz“ per E-Mail an Freunde verschicken. Iedere zondag om 15.00 uur tijdens een Engelstalige rondleiding kunnen bezoekers ook het dak van het museum op voor een geweldig uitzicht over de stad.

Een rondleiding door het Technischen Museum is een leerzame ervaring: hoe woonden wij mensen vroeger, hoe reisden wij voordat de auto, vliegtuig en trein bestonden, hoe was het om in een huis zonder stroom te leven, vele aspecten worden voor kinderen tussen 6 en 12 jaar verhelderd. Voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar is er de ‘mini’ – een special ruimte waar zij met een volwassene op ontdekkingsreis kunnen; altijd al eens in een brandweerauto willen zitten of een nagebouwde mijn willen verkeken, hier kan het.

Je eigen droomhuis maken? Het kan tijdens een workshop voor kinderen in het Kunst Haus Wien dat net als het beroemde ╩╣Hundertwasser huis‘ van de kunstenaar Friedensreich Hundertwasser en in het Leopold Museum mogen kinderen in het atelier zelf knutselen. In het mumok museum worden er iedere tweede zaterdag in de maand en iedere zondag workshops voor de kleintjes georganiseerd. En in het Belvedere en het Albertina kun je met behulp van Engelstalige raadsels – papa en mama moeten het even voor je vertalen – op ontdekkingsreis door de musea en het Kunsthistorisch Museum heeft voor kinderen special Engelstalige audioguides.

Het Wien Museum heeft een speciaal Game Station in het atrium voor kinderen tussen de 2 en zes jaar. Toegang is gratis.

Voor bezoekers onder de 19 jaar is toegang bij de volgende musea gratis; Albertina, Belvedere, Heeresgeschichtliches Museum, Kunsthistorisches Museum, MAK – Österreichisches Museum für angewandte Kunst/Gegenwartskunst, mumok, Naturhistorisches Museum, Österreichische Nationalbibliothek, Österreichisches Theatermuseum, Technisches Museum, Wien Museum Karlsplatz, ZOOM-Ausstellung in het ZOOM Kindermuseum. MUSA - Museum Start Galerie Artothek is gratis te bezoeken en iedere eerste zondag van de maand is toegang tot het Wien Museum Karlsplatz, Römermuseum, Uhrenmuseum, Wien Museum Hermesvilla in de Lainzer Tiergarten en het Heeresgeschichtlichen museum.