Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

wenen homos lesbiennesDe jaarlijks terugkerende evenementen voor de homo- en lesbische gemeenschap zijn erg populair en een belangrijk onderdeel van de Weense evenementenkalender. Een vooruitblik op de hoogtepunten voor 2015.

 

De wals is er niet alleen voor hetero’s: al jaren komen homo’s en lesbiennes af op het Regenbogenbal (31 januari 2015), een klassiek Weens bal. Feestelijke avondkleding is bij Parkhotel Schönbrünn een must! Ook het Creatieven Bal(6 en 7 februari 2015) is inmiddels een begrip. Het alternatieve evenement voor homo’s en lesbiennes en hun vrienden is meestal al snel uitverkocht. Het enige dat bij het Rozenbal in het Kursalon (2 februari 2015) aan een klassiek bal doet denken, is de openingspolonaise. Terwijl in het Weense Staatsoper de jaarlijkse Opera Ball plaats vindt (12 februari 2015) vindt er tegelijkertijd een flitsende disco plaats.

Op 14 en 15 mei staat het tweede ‘Boylesque’ Festival van Wenen op de agenda. Het evenement wordt georganiseerd voor Oostenrijks enige ‘boylesque’ artiest – Jacques Patriaque – die twee avonden lang Burlesque, Boylesque, Vaudeville, circus en alles wat daar tussen in zit presenteert.

Het Life Ball (16 mei, ’15) is Europa ’s meest toonaangevende liefdadigheidsevenement die georganiseerd wordt om geld in te zamelen voor aids/HIV. Van de bondskanselier tot Hollywood-sterren, allemaal komen ze af op de modeshow van de ster-ontwerpers op het Rathausplatz en sluiten de avond al dansend af op het stadhuis. Tickets voor dit evenement zijn schaars, maar de sprankelende modeshow op het Rathausplatz kan ook zonder kaartje bekeken worden.

De organisatie van “Wien in Schwarz” komt dit jaar op 7 juni terug met de 3e editie van het fetishevenement. Op het programma staat onder andere de verkiezing van de “Mister Leather Austria” van Oostenrijk. Het Queer-Film-Festival is een cultureel hoogtepunt en het op twee na grootste internationale film evenement in Wenen. De beste homofilms van over de hele wereld worden in de mooiste bioscopen van Wenen uitgezonden. Daarnaast staat er ook een flink aantal feesten op het programma. Het belooft een spannende week te worden.

Op 16 juni is het weer tijd voor Vienna Pride en samen met de Regenbogenparade op 20 juni is dit het hoogtepunt van het jaar qua evenementen voor homo’s en lesbiennes in 2015 in Wenen. De “Pride Village” op het Rathausplatz biedt een mix van informatie over cultuur, show, eten en feesten. De Regenboogparade trekt op 20 juni 2015 wederom over de Ringstraβe en is een stament voor tolerantie en gelijkwaardigheid. Na de grote finale op het Rathausplatz gaan de feesten in de Weense nachtclubs nog door tot in de kleine uurtjes. Liefhebbers van leer en fetish kunnen hun genieten van het Wien in Schwarz feest op 22 – 26 juni 2015 met een bomvol programma.

www.wien.info/schwullesbisch


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com