Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dit jaar worden er op enkele plaatsen in Denemarken speciale exposities gehouden ter nagedachtenis aan de grote ontwerper Finn Juhl die honderd jaar geleden werd geboren.

Het hele jaar wordt op tal van manieren aandacht voor hem gevraagd. Ter gelegenheid van het herdenkingsjaar is ook een speciale website in het leven geroepen: www.finnjuhl.org. De site is een initiatief van het kortgeleden opgerichte Finn Juhl Instituut.


Op Juhls honderdste geboortedag, 30 januari a.s., gaat in het kunstmuseum Trapholt in Kolding in het zuidoosten van Jutland een grote overzichtstentoonstelling open die aan zijn werk is gewijd. Trapholt, dat een grote collectie meubelen heeft van de Deense Modernen (waartoe Juhl behoorde) legt de nadruk op zijn werk uit de jaren veertig van de vorige eeuw. De expositie duurt tot eind dit jaar.


Het Designmuseum in Kopenhagen wijdt van 10 februari t/m 12 augustus a.s. ook een expositie aan Finn Juhl, met bijzondere aandacht voor zijn topstukken. Ook kan de bezoeker zich verdiepen in de honderden originele aquarellen en tekeningen die Juhl van zijn enorme meubelproductie naliet.


Bijzonder interessant is het door Finn Juhl zelf ontworpen huis dat hij ook geruime tijd heeft bewoond. Het staat op het terrein van museum Ordrupgaard in Charlottenlund bij Kopenhagen. De woning is het hele jaar door in de weekenden te bezoeken en in de maanden juli en augustus ook van dinsdag t/m vrijdag (alleen ’s middags). Ook elders in de wereld worden dit jaar exposities aan Finn Juhl gewijd, zoals in Tokio, Milaan en Keulen.


Meer informatie: www.trapholt.dk en www.designmuseum.dk en www.ordrupgaard.dk en www.visitdenmark.nl

Hotels in Topbestemmingen in Denemarken

Kopenhagen Ålborg
Kolding Århus
Odense Hirtshals
Billund Kastrup
Frederikshavn Middelfart
Esbjerg Vejle

Hotels in Top regio's in Denemarken

Hovedstaden Midtjylland
Noord-Jutland Regio Sjaelland
Sleeswijk-Holstein Syddanmark

Hotels bij Vliegvelden in Denemarken

Kastrup (CPH) Billund (BLL)
Aalborg (AAL) Aarhus (AAR)
Sønderborg Airport (SGD) Bornholm (RNN)
Esbjerg (EBJ) Odense (ODE)

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com