Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Brazilië laat haar bezoekers verlangen naar meer. 9 op de 10 toeristen zeggen na hun bezoek aan Brazilië terug te willen keren naar het land. Dit blijkt uit een enquête van Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië – in samenwerking met het Economic Research Institute Foundation (FIPE) onder 39.000 toeristen.

Uit de enquête blijkt dat vooral het zakelijke toerisme naar Brazilië enorm is toegenomen. Het aantal toeristen dat Brazilië bezocht voor zaken of een congres is toegenomen met 9.8. Van de 5.4 miljoen toeristen die vorig jaar geland zijn in Brazilië, kwamen 1.4 miljoen voor zakelijke doeleinden. Wanneer Nederlanders voor zaken naar Brazilië is dat voornamelijk aan Sao Paulo (42%) en Rio de Janeiro (22%).

Toch blijft ontspanning nog steeds één van de belangrijkste redenen voor toeristen om naar Brazilië te gaan (46.1%). De meeste Nederlanders vind je in Rio de Janeiro. De helft kiest voor een bezoek aan de bruisende stad als zij voor hun plezier naar Brazilië gaan. Een goede tweede zijn de indrukwekkende watervallen van Foz do Iguaçu op de grens met Argentinië.

Groeimarkt
Europa is samen met Zuid Amerika goed voor 80% van het toerisme. Er zal meer worden gedaan om bezoekers uit groeimarkten zoals Rusland en China te realiseren. Het is belangrijk dat wij blijven innoveren in het promoten van de diversiteit van ons land, geeft Flávio Dino, President van Embratur aan. “Alleen op die manier kunnen wij groeien als toeristische bestemming”

 

Positief over Brazilië
Brazilië wordt als vakantieland enorm gewaardeerd. Nederlandse toeristen zijn vooral te spreken over de gastvrijheid van de Brazilianen, maar liefst 97% is hier positief over. Ook gastronomie (94%) en accommodatie (92%) scoren hoog. Minder te spreken zijn de Nederlanders over de prijzen – 62% en de bewegwijzering 63%.

 

Nederlanders 19 dagen in Brazilië
De duur van het bezoek aan Brazilië hangt vooral af van de reistijd. Hoe langer de reis, hoe langer het verblijf. Europeanen en Amerikanen verblijven twee keer zo lang in Brazilië als bezoekers uit de Zuid-Amerikaanse buurlanden. Portugezen blijven het langst in Brazilië (31 dagen) en Paraguayanen het minst lang (7 dagen). Nederlanders brengen gemiddeld 19 dagen door in Brazilië.

 
Over Embratur
Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië - is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren. Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië. Voor meer informatie: www.visitbrasil.com.


Andere artikelen Tour de France 2017