Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

brazilie watervallenBen je van plan om volgend jaar op vakantie te gaan naar Brazilië? Hoogstwaarschijnlijk staan dan de Olympische en Paralympische Spelen van Rio de Janeiro, de adembenemende eilanden van Fernando de Noronha, de prachtige kuststreek van Santa Catarina en Bahia of het schitterende Bonito en de Pantanal op de planning. Volgens het Braziliaanse Ministerie van Toerisme behoren deze vijf namelijk tot de populairste vakantiebestemmingen in 2016. Ook bij de Brazilianen zelf zijn binnenlandse reizen favoriet: zeker 84 procent gaat op vakantie in eigen land. De top 5 voor 2016.


1. Rio de Janeiro het hart van de Olympische Spelen 2016
Op nummer 1 staat het wereldberoemde Rio de Janeiro. De stad spreekt tot de verbeelding van iedere toerist en wordt niet voor niets één van de mooiste steden van het land genoemd. Natuur, cultuur, zon, zee, strand en in 2016 voegen we daar natuurlijk sport aan toe, want de Olympische en Paralympische Spelen vinden plaats in Rio. Tijdens de spelen in augustus volgend jaar verwacht de stad ruim een half miljoen bezoekers.

2. Fernando de Noronha - Pernambuco
De adembenemend mooie eilandenarchipel Fernando de Noronha trok in 2015 een recordaantal van 83.000 bezoekers. Heel bijzonder, want sinds de tropische eilanden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, geldt er een maximum aantal bezoekers per dag. Dit is om de bijzondere natuur in en om het kristalheldere water van de populaire eilanden te beschermen.

3. Bonito & Pantanal - Mato Grosso do Sul
Jaarlijks trekt Bonito, één van de meest groene bestemmingen in Brazilië, zeker 200.000 bezoekers. Natuurliefhebbers en ecotoeristen kijken dan ook hun ogen uit in de omgeving van Bonito en op de nabijgelegen Pantanal, het grootste draslandgebied ter wereld.

4. Porto Seguro & Costa do Descobrimento - Bahia
Toen de Portugese kolonisten naar Brazilië kwamen, zetten zij voor het eerst voet aan wal in de omgeving van Porto Seguro in Bahia. De beroemde kustlijn heet daarom heel toepasselijk ‘Costa do Descobrimento’ oftewel de kust der ontdekkingen. UNESCO heeft deze kustlijn in het zuiden van Bahia verklaard tot Werelderfgoed. Ook het Olympische vuur reist volgend jaar langs deze prachtige kust op weg naar Rio de Janeiro.

5. Camboriú & Florianópolis - Santa Catarina
Ook de kustlijn van de staat Santa Catarina is veel bezocht. De stad Camboriú en het eiland Florianópolis zijn dan ook ideale bestemmingen voor een zon-, zee- en strandvakantie. Ook ligt Beto Carrero World, het grootste attractiepark van Brazilië, even ten noorden van deze populaire plekken.

Over Embratur
Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië - is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren.  Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië. Voor meer informatie:  www.visitbrasil.com

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Andere artikelen Tour de France 2017