De 104de editie van de Ronde van Frankrijk zal van 1 tot en met 23 juli 2017 worden verreden.

Apothicairerie in l'Hôtel-Dieu in Baugé - deze apotheek is ontstaan tussen 1675 en 1700.

De Waddeneilanden liggen langs de Noordkust van Nederland

Van historische hanze tot elektronische beats – veelzijdige lente evenementen in Münster

braziliaanse vlagHippie chique dorpen, zandstranden, walvissen en wuivende palmbomen: dat is Bahia!  In Nederland laat de zon zich voorzichtig wat vaker zien, maar wist je dat de thermometer in Bahia het hele jaar door zomerse temperaturen aangeeft? Dat maakt deze staat in Brazilië de ultieme bestemming voor een heerlijke ontspannen strandvakantie. Bahia telt talloze zandstranden, waaronder één van de parels van Brazilië: Espelho Beach.

Bovendien is Bahia een paradijs voor surfers en kun je er zelfs walvissen spotten. Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië, heeft voor jou een selectie gemaakt van de mooiste plekjes van Bahia. Lees verder en droom weg bij de zonovergoten bestemmingen.


Trancoso

Trancoso is een voormalig jetset plaatsje dat populair werd bij hippies in de jaren '70. Hier vind je de fantastische combinatie van laidback invloeden en pure luxe. Trancoso staat bekend om haar witte- en verlaten zandstranden. De meeste stranden worden beschermd door riffen en vormen bij laagtij natuurlijke zwembaden.

Ontdek prachtige plekken in Trancoso:

Coqueiros Beach

Dit strand is omgeven door rotspartijen en palmbomen. De natuurlijke waterbronnen tussen het strand en de riffen zijn perfect om te snorkelen. Houd je van vissen? Bezoek dan zeker de oude pier. De onderzeese ruïnes zijn een perfect plek om bijvoorbeeld zeebaars te vangen.

Inns Espelho Beach

Tussen Trancose en Caravaí ligt de absolute parel van Bahia: Espelho beach. Geniet van het uitzicht op comfortabele loungebedden en maak kennis met de lokale gerechten in een van de vele restaurants direct aan het strand.

Itacaré
Itacaré is een klein stadje ten zuiden van Salvador en populair onder surfliefhebbers, wandelaars en eco-toeristen. Hier vind je een origineel stukje Bahia-cultuur, omlijst door prachtige baaien en mooie stranden.

Wat is er te doen in Itacaré?

Walvissen spotten

Tussen juli en september kun je walvissen spotten langs de kust van Itacaré. In deze periode ontvluchten de gigantische walvissen namelijk de koude Antarctische wateren zodat zij kunnen bevallen van hun kalveren in de zee van Bahia. Dit bijzondere moment kun jij vanaf een boot meemaken.

Engenhoca Beach

Een wandeling van 20 minuten vanaf Itacaré door dichtbegroeid regenwoud brengt je op een wel heel bijzondere paradijselijke plek: Engenhoca Beach. Deze hidden gem is omgeven door palmbomen en tropisch regenwoud en staat bekend om haar hoge golven. Een echte surfspot dus!

Jeribucaçu Beach

Dit strand biedt veel privacy en is een nog onontdekte plek door toeristen. Hier vind je goede golven en rust. Tijd voor actie? Neem dan een frisse duik in de nabijgelegen natuurlijke lagunes. Het is ook mogelijk om vanuit Jeribucaçu Beach met een gids een tocht door de mangrove te maken en een bezoek te brengen aan de waterval Usina.

Over Embratur

Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië - is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren. Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië. Voor meer informatie: www.visitbrasil.com


Andere artikelen Tour de France 2017