Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

De Oranjekoorts is officieel toegeslagen. Na de uitzwaaiwedstrijd tegen Wales, stapte het Nederlands elftal vorige week in het vliegtuig naar Brazilië.

De eerste wedstrijd staat vrijdag op het programma in het kleurrijke Salvador. Wat kunnen spelers en supporters van deze bruisende havenstad verwachten? Lees verder om het veelzijdige Salvador te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat hier ieder jaar het grootste straatcarnaval ter wereld wordt gehouden?

Salvador werd in 1549 gesticht en is daarmee de eerste hoofdstad van Brazilië. De havenstad staat bekend als culturele smeltkroes. Overal zijn sterke Afrikaanse en Portugese invloeden terug te vinden. Nederland speelt vrijdag tegen Spanje in het Fonte Nova stadion. Voetbalfans die geen kaartje hebben weten te bemachtigen, kunnen de wedstrijd op groot scherm volgen in het Fan Fest op Jardim de Alah, een van de mooiste en populairste stranden van Salvador.

Cultuur snuiven
Naast voetbal, heeft Salvador nog veel meer te bieden. Het prachtige historische centrum Pelourinho staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In het koloniale hart van de stad kan je uren ronddwalen langs de prachtige gekleurde huizen. Salvador telt maar liefst 365 kerken – één voor elke dag van het jaar - waarvan zeker een bezoek aan de Igreja de São Francisco kerk uit 1708 niet mag ontbreken. Eén van de andere hoogtepunten is de Lacerda lift, waarmee je je eenvoudig tussen het oude en nieuwe gedeelte van de stad verplaatst.

Culinaire hoogtepunten
Ook op culinair gebied weet Salvador indruk te maken. De Afrikaanse en Portugese invloeden komen terug in de rijke keuken. Overal op straat verkopen Baiana vrouwen gekleed in prachtige wijde rokken en hoofddoeken heerlijke traditionele lekkernijen. Een van de specialiteiten die je echt moet proberen is Baianas de acarajé: een in palmolie gefrituurde bal met zwarte bonen en garnalen. Op de Avenida do Contorno vind je de meest verfijnde restaurants van Salvador. Van de traditionele Bahia keuken tot modern Fusion. Na het eten een dansje wagen? De verschillende bars aan de kust, tussen Barra en Ondina, hebben shows met lokale muzikanten. Veel beroemde zangers zijn hier al ontdekt.

Ontdekkingsreis
Zin om meer van Brazilië te ontdekken? Net buiten Salvador vind je de 183 km lange kust van Coqueiros met haar prachtige stranden, lagunes en koraalriffen. Iets verder – op 100 km van Salvador – ligt Morro de São Paulo: een populaire vakantiebestemming. Het autovrije eiland Tinhare, is vanaf de haven van Salvador per boot te bereiken. Kom tot rust op de hagelwitte stranden of ontdek het bruisende nachtleven. Heb je meer tijd te besteden? Reis dan 730 km naar het zuiden af naar de Discovery Coast en ontdek de bijzondere Atlantische woudreservaten.  

Speelsteden
Na de wedstrijd tegen Spanje, staat de speelstad Porto Alegre op het programma. Hier trekt Oranje op 18 juni ten strijde tegen Australie. De laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Chili vindt plaats in São Paulo op 23 juni.

Over Embratur
Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië - is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren.  Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië. Voor meer informatie:  www.visitbrasil.com

Andere artikelen Tour de France 2017