Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

De uitslag van de WK-loting is bekend! Sinds afgelopen vrijdag weten we niet alleen dat Oranje het in de groepsfase opneemt tegen Spanje, Chili en Australië, maar ook waar het Nederlands elftal deze zomer ten strijde trekt.

Wat kunnen de spelers en Oranjesupporters van deze speelsteden verwachten? Maak kennis met Salvador, São Paulo en Porto Alegre.

Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië - kijkt er naar uit Oranjesupporters deze zomer kennis te laten maken de veelzijdigheid van Brazilië. Naast voetbal is er in de speelsteden nog veel meer te beleven. Van prachtige landschappen tot de rijke keuken en culturele hoogtepunten.

Salvador – culturele smeltkroes
Salvador werd in 1549 gesticht en is daarmee de eerste hoofdstad van Brazilië. Hier wordt ieder jaar het grootste straatcarnaval ter wereld gehouden. In deze culturele smeltkroes zijn overal sterke Afrikaanse en Portugese invloeden terug te vinden. Het prachtige historische centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Salvador telt maar liefst 365 kerken, waarvan zeker een bezoek aan de Nosso Senhor do Bonfim kerk niet mag ontbreken. Ook strandliefhebbers komen hier aan hun trekken op stranden als Itapua beach en Porto da Barra beach. Eén van de andere hoogtepunten is de Lacerda lift, waarmee je je eenvoudig en in een paar seconden tussen het oude en nieuwe gedeelte van de stad verplaatst.

Porto Alegre – groene oase
Porto Alegre is de hoofdstad van Rio Grande do Sul, de meest zuidelijk gelegen provincie van Brazilië. De havenstad werd in 1772 gesticht door Portugezen uit de Azoren. Dankzij de vele bomen en parken wordt het beschouwd als de groenste stad van het land. Een bezoek aan het Farroupilha Park en de botanische tuin zijn zeker de moeite waard. Cultuurliefhebbers kunnen in deze groene oase hun hart ophalen in het opvallende Ibero Camargo museum. Op ongeveer 130 km afstand – in de plaatsen Bento Gonçalves, Caxias do Sul en Garibaldi - vind je de belangrijkste wijnregio van Brazilië, de Rio Grande do Sul. Een reis door een prachtig landschap van valleien, rivieren en bergen voert langs verschillende wijnboerderijen.

São Paulo – financieel centrum
São Paulo is de grootste en rijkste stad van Brazilië en het financiële centrum van het land. Op New York na, vind je hier de meeste helikopters en privé-vliegtuigen. Dankzij het moderne metrostelsel – dat wordt beschouwd als één van de beste ter wereld – is het heel eenvoudig om je door de stad te verplaatsen. In São Paulo komen meer dan 70 verschillende nationaliteiten samen. Dit zorgt ervoor dat fijnproevers in deze gastronomische hoofdstad kunnen genieten van 52 verschillende keukens in maar liefst 2.500 restaurants. Ook op cultureel gebied is er veel te beleven. Van muziekshows tot één van de indrukwekkende musea als het São Paulo Art Museum (MASP), de Pinacoteca do Estado (State Art Gallery) en het Contemporary Art Museum (MAC). Zin in een uitstapje? Op 190 km afstand vind je Ilhabela dat ‘mooi eiland’ betekent. Het eiland heeft prachtige ongerepte stranden en bestaat voor 85 procent uit beschermd tropisch regenwoud.


Over Embratur
Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië - is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren. Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië. Voor meer informatie: www.visitbrasil.com

De stadions in Brazilie op kaart - Google Maps


 

Andere artikelen Tour de France 2017