Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Parelwitte stranden, een tropisch klimaat en een bruisend nachtleven. Het is bijna jammer dat het Nederlands Elftal alleen naar Fortaleza komt om de achtste finale tegen Mexico te spelen. Naast voetbal, is hier namelijk nog veel meer te beleven.

Geen wonder dat Fortaleza een van de populairste vakantiebestemmingen van Brazilië is. Reis mee met Oranje naar zonnig Fortaleza.

Fortaleza is de hoofdstad van de deelstaat Ceará in het noordoosten van Brazilië en ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan. Met een kustlijn van zo’n 20 km is Fortaleza een walhalla voor zonaanbidders. De stad staat bekend om haar parelwitte en brede zandstranden. Een van de populairste is Praia do Futuro. Hier kan je genieten van de gezellige sfeer, flanerende Brazilianen en vele barracas (strandtenten).

Hoofdstad van de schaaldieren
Naast zon, zee en strand heeft Fortaleza nog veel meer te bieden. Voor cultuur moet je in het culturele centrum Dragão do Mar zijn. Op een oppervlakte van maar liefst 30.000 m2 vind je een museum voor moderne kunst, een planetarium, bioscopen en een theater. Ook een bezoek aan het Parque Ecológico do Coco mag niet ontbreken. De wandelpaden leiden je langs de mooiste flora en fauna. Trek gekregen? Fortaleza is de nationale hoofdstad van de schaaldieren. Kies uit een van de vele restaurants aan het strand en verwen jezelf met vers gevangen krab en vis. Sluit je diner af met Braziliaanse tropische vruchten als sapoti, pitomba, siriguela en caja.

Fortaleza by night
Naast de prachtige stranden, oefent ook het bruisende nachtleven van Fortaleza een grote aantrekkingskracht uit op vakantiegangers. Iedere avond van de week is het feest. In de chique wijk Aldeota vind je high-end clubs en restaurants. Ook Varjota wint aan populariteit, steeds meer bars en nachtclubs vestigen zich in deze wijk. Zin om te lachen? De inwoners van de deelstaat Ceará staan bekend om hun humor. In Fortaleza struikel je bijna over de comedy shows. Het is dan ook niet verrassend dat de meest bekende Braziliaanse comedians uit deze regio komen.

Jeri, mooiste strand ter wereld
300 km buiten de stad ligt een van de mooiste stranden ter wereld: Jericoacoara, door de Brazilianen Jeri genoemd. In 2002 uitgeroepen tot nationaal park. De natuur is hier adembenemend mooi en de zonsondergangen ongeëvenaard. Het beste zicht heb je vanaf de metershoge duin Por do Sol. Ondanks de populariteit van het gebied, is het authentieke karakter behouden en is het de ideale bestemming om volledig tot rust te komen.

Over Embratur
Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië - is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren.  Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië. Voor meer informatie:  www.visitbrasil.com

Andere artikelen Tour de France 2017