Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Brussels Airlines en Club Med hebben samenwerkings overeenkomst twee jaar verlengd.

De dagen worden steeds kouder, korter en donkerder. De winter staat voor de deur, er is geen ontsnappen meer aan. Of toch wel? Ontsnap aan het Nederlandse winterweer en stap op het vliegtuig naar Brazilië. Hier kun je volop genieten van de winterzon. Van de 42 adembende stranden van Florianopolis tot walhalla voor duikers Fernando de Noronha.

Embratur heeft de vijf beste winterzon bestemmingen van Brazilië voor je op een rijtje gezet.

Florianopolis: 42 adembenemende stranden en een bruisend nachtleven
Florianopolis, of ‘Floripa’ voor de lokale bevolking, is de op een na grootste stad van de staat Santa Catharina. Je vindt deze vakantiebestemming op het eiland Santa Cathatrina. De fonkelende lagunes en 42 prachtige stranden in combinatie met een bruisend nachtleven, maken van Florianopolis een van de meest gewilde vakantiebestemmingen van Brazilië. Op zoek naar actie? Florianopolis heeft een groot aanbod aan outdoor-activiteiten, van varen tot surfen en duiken. De meeste mensen wonen in het noorden van het eiland. Hier kun je genieten van heerlijke lokale gerechten en koloniale architectuur.


Bahia: magisch plein en populaire surfspot
De Bahiaanse kunst van Brazilië is beroemd om haar schoonheid en het voormalige vissersdorp Trancoso vormt hier geen uitzondering op. Het dorpje staat bekend om haar witte idyllische stranden en mooie guesthouses. Hoogtepunt is de magische ‘quadrado’, een historisch plein met laidback bars, romantische restaurants en rustieke charme. Breng ook zeker een bezoek aan het stadje Itacaré. Een populaire surfspot, maar je kan hier ook zeilen, wandelen paardrijden en vogelspotten.


Fernando de Noronha: walhalla voor duikers
Fernando de Noronha is een adembenemend mooie eilandenarchipel voor de noordoostelijke kust van Brazilië. De bestemming staat bekend als een walhalla voor duikers. Het warme en kristalheldere water is de thuisbasis van meer dan 200 soorten vis, vijf soorten haaien, twee soorten schildpadden, dolfijnen en 15 koraalriffen. De eilandenarchipel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, daarom worden nooit meer dan 500 toeristen tegelijk toegelaten.


Ilha Grande: van voormalig thuishaven voor piraten naar perfecte winterzonbestemming
Ilha Grande is de perfecte winterzon bestemming. Het kleine eiland voor de kust van Rio de Janeiro heeft een bijzondere geschiedenis als thuishaven van piraten en als gevangenis. Hierdoor bleven ontwikkelaars op afstand en is de tropische schoonheid van het eiland behouden gebleven. Geniet van het warme kristalheldere water of ga op hike door de jungle naar de indrukwekkende watervallen en afgelegen stranden.


Fortaleza: paradijs voor zonaanbidders en watersporters
Parelwitte stranden, een tropisch klimaat en een bruisend nachtleven, Fortaleza heeft het allemaal. Met een kustlijn van zo’n 20 km is Fortaleza een paradijs voor zonaanbidders. Ook watersporters komen hier aan hun trekken. De stad staat bekend om haar parelwitte en brede zandstranden. Een van de populairste is Praia do Futuro. Hier kan je genieten van de gezellige sfeer, flanerende Brazilianen en vele barracas (strandtenten) met Braziliaanse volksmuziek Forro op de achtergrond. Genoeg op het strand gelegen? Breng dan een bezoek aan de Centrale Markt, het Museum van Moderne Kunst of het Beach (Water) Park.


Over Embratur
Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië - is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren. Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië. Voor meer informatie: www.visitbrasil.comhttp://www.theworldmeetsinbrasil.com

Andere artikelen Tour de France 2017