Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

Oranje is op dreef! Volgende week reist het Nederlands elftal af naar São Paulo voor de wedstrijd tegen Chili. Onze oranjehelden sluiten de groepsfase in stijl af: São Paulo is de grootste en rijkste stad van Brazilië en het financiële centrum van het land.

Op New York na, vind je hier de meeste helikopters en privé-vliegtuigen. En met 260 bioscopen, 181 concertgebouwen, 79 winkelcentra, 75 parken, 90 bibliotheken en ontelbare clubs en cafés, is het onmogelijk om je hier te vervelen. Reis mee met het Nederlands elftal en ontdek deze opwindende metropool.

São Paulo is met ruim 11 miljoen inwoners van 70 verschillende nationaliteiten de grootste stad van Zuid-Amerika. Gelukkig is het dankzij het moderne metrostelsel – dat wordt beschouwd als één van de beste ter wereld – heel eenvoudig om je te verplaatsen. Bijvoorbeeld naar een van de vele musea. Een bezoek aan het Museu de Arte de São Paulo (MASP) mag in ieder geval niet ontbreken. In het grootste kunstmuseum van Brazilië vind je werken van grote namen als Van Gogh, Renoir, Velázquez, Portinari en Picasso. Moe na een lange dag sightseeën? Ga dan naar Parque do Ibirapuera, het populairste en grootste park van de stad. Hier is het heerlijk relaxen op een van de grasvelden met uitzicht op het water. Bovendien staat hier ook een van de mooiste gebouwen van São Paulo: het indrukwekkende Auditório do Ibirapuera. Deze concertzaal is ontworpen door de bekende Braziliaanse architect Oscar Niemeyer.


Fijnproevers
São Paulo is niet alleen de culturele-, maar ook de gastronomische hoofdstad van Brazilië. Fijnproevers kunnen hier in het vele aanbod restaurants genieten van 52 verschillende keukens. Door de culterele smeltkroes in São Paulo kun je hier terecht voor een Mexicaans menu tot Japans en Italiaans. Toch de typische keuken van Sao Paulo proberen? De beroemde Bauru sandwich is een ware traktatie of probeer Quirera, een smaakvol vleesgerecht met een saus gemaakt van mais, melk, suiker en kaneel. De beste restaurants vind je in de prachtige straten van de wijk Jardins. Ook nachtbrakers zijn in São Paulo aan het goede adres. De stad leeft 24 uur per dag. Voor trendy sophisticated nachtclubs moet je de wijk Itaim zijn. De bohemien wijk Vila Madalena staat bekend om haar pubs en cafés. Is underground meer jouw ding? Ga dan naar de Rua Augusta. Hier komt een bonte mix van mensen samen om tot diep in de nacht te feesten.


Meer ontdekken?
Ontsnappen aan de drukte van de stad? Op 190 km afstand vind je de krachtige watervallen en hagelwitte stranden van Ilhabela, dat ‘mooi eiland’ betekent. Een van de favoriete bestemmingen van de inwoners van São Paulo. Het prachtige eiland bestaat voor 85 procent uit beschermd tropisch regenwoud. Hier vind je 400 watervallen, indrukwekkende bergen en maar liefst 35 km strand. Castelhanos staat bekend als het mooiste strand en is een populaire surfspot.

Over Embratur
Embratur - het Nationale Verkeersbureau van Brazilië - is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren.  Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië. Voor meer informatie:  www.visitbrasil.com

Andere artikelen Tour de France 2017