Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

TE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT.   Besneeuwde toppen, eindeloze hoogvlaktes, razende rivieren en dicht oerwoud. Wat landschap betreft is Peru werkelijk van alle markten thuis en dat is fijn voor adrenaline junkies.

Of je nu wilt bergbeklimmen, mountainbiken, raften, surfen of eigenlijk allemaal: hier kan het. Zoek het avontuur te voet, per fiets of in de boot en Peru garandeert de kicks. Wat te denken van een meerdaagse trekking door het oerwoud op zoek naar verborgen Inca steden als Machu Picchu, of per kajak de imposante Río Urubamba af? De mogelijkheden zijn even eindeloos als de Peruaanse canyons diep en de bergen van de Andes hoog zijn.    

Voor landrotten
Het avontuuraanbod in Peru is enorm. Ga je graag op het land de hoogte in, denk dan eens aan La Cordillera Blanca in het noorden. Deze bergketen is een waar mekka voor liefhebbers van grote contrasten, spannende beklimmingen en ijzige toppen. Per mountainbike op pad kan ook, er zijn routes op elk niveau en vanuit steden als Cusco en Lima vertrekken regelmatig begeleide tours. Liever met beide benen op de grond? Boek dan een van de vele trekkingen, zoals het beroemde Inca trail naar Machu Picchu. Of pak juist een minder bekende route, bijvoorbeeld die van twaalf dagen door de adembenemende Huayhuash bergketen.

Voor waterratten
Ook op het water is meer dan genoeg te beleven in Peru. Aan de kust wordt fanatiek gesurft, wat niet zo gek is als je bedenkt dat het hier nooit echt te koud is, niet regent en de golven ontzettend lang zijn. Daar komt nog bij dat het op veel surfspots rustig is, zodat je de beste waves helemaal voor jezelf hebt. Andere aquatische avonturen beleef je op de vele rivieren die het land rijk is. Door de enorme hoogteverschillen kun je op verschillende plekken in Peru spannende kajaktochten maken of gaan raften. De rivier Urubamba slingert zich door wat de Inca’s de heilige vallei noemden, tochten op deze imposante río zijn vanuit Cusco te maken.
 
Over PROMPERU

PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie www.peru.travel

Toon hotels in deze steden:
Toon hotels in de buurt van: