De 104de editie van de Ronde van Frankrijk zal van 1 tot en met 23 juli 2017 worden verreden.

Apothicairerie in l'Hôtel-Dieu in Baugé - deze apotheek is ontstaan tussen 1675 en 1700.

De Waddeneilanden liggen langs de Noordkust van Nederland

Van historische hanze tot elektronische beats – veelzijdige lente evenementen in Münster

Groei van het toerisme naar Peru

Flinke groei aantal toeristen in premium segment in Peru


Aantal bezoekers dat 1000 dollar of meer uitgeeft stijgt met 17%

Peru is een perfect vakantieland voor elk budget – geliefd bij zowel backpackers als luxepaarden –, maar vooral in het ‘premium’ segment laat het aantal buitenlandse toeristen een flinke stijging zien. Het aantal bezoekers dat 1.000 dollar of meer uitgeeft tijdens een reis in Peru, steeg vorig jaar met 17 procent. Dat blijkt uit het ‘Perfil del Turista Extranjero 2015’ (PTE), onderdeel van de jaarlijkse toerismecijfers van PROMPERÚ.

Onder het premium segment worden buitenlandse toeristen gerekend die Peru binnenkomen via Jorge Chávez Airport in Lima, een georganiseerde reis hebben geboekt en 1.000 dollar of meer uitgeven tijdens hun verblijf. In 2015 ontving Peru 525.227 toeristen die aan deze kenmerken voldoen, wat neerkomt op 16 procent van het totale aantal internationale aankomsten.

Bezoekers geven graag geld uit in Peru
De ‘premium toeristen’ komen voor het grootste deel uit de Verenigde Staten (34%), gevolgd door Frankrijk, Japan, Canada en Spanje (5%), en het Verenigd Koninkrijk, Australië en Duitsland (4%). Deze bezoekers blijven gemiddeld 10 dagen in Peru, één dag langer dan de gemiddelde toerist, en besteden gemiddeld 2.210 dollar. Uit de nieuwe cijfers blijkt verder dat buitenlandse toeristen vergeleken bij andere landen in de regio, in Peru het meest spenderen, waarmee het Brazilië heeft ingehaald. Met de groei in het aantal buitenlandse toeristen in Peru, zijn dus ook de inkomsten uit het toerisme flink toegenomen, waar heel het land van profiteert

Driesterrenhotels meest geliefd
Aan de georganiseerde reizen in Peru werd vorig jaar duidelijk meer geld besteed: gemiddeld 2.078 dollar. Daarbij verblijven buitenlandse bezoekers het liefst in een driesterrenhotel (41%), gevolgd door de een- en tweesterrenhotels (28%). Zo’n 18 procent van de toeristen slaapt in vier- en vijfsterrenhotels, deze bezoekers komen voornamelijk uit Azië (48%) en de Angelsaksische landen (36%). Toch reizen de meeste toeristen nog altijd individueel en zonder georganiseerde tour door Peru. 65 procent van de toeristen reist op zichzelf; deze groep bestaat voornamelijk uit bezoekers uit Latijns-Amerika (82%).

Toerismecijfers uit PTE van groot belang
Het PTE brengt jaarlijks de kenmerken, drijfveren, gewoonten, interesses en uitgaven van buitenlandse toeristen in Peru in kaart. Voor de promotiestrategieën van PROMPERÚ zijn deze cijfers van cruciaal belang, maar ook ondernemers, investeerders en iedereen die direct en indirect betrokken is bij het toerisme, gebruikt deze informatie om hun producten en diensten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van internationale reizigers.

Meer informatie: www.peru.travel

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken