Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bezoekt tentoonstelling in Osaka

peru culinairFOODFESTIVAL BOUWT EEN GASTRONOMISCH DORP.  In september draait het in Lima allemaal om smaak. Goede smaak wel te verstaan. Anderhalve week lang staat de stad volledig in het teken van lekker eten, unieke recepten en geheimen van de chef. Foodfestival Mistura vindt dit jaar alweer voor de achtste keer plaats en wel van vrijdag 4 tot en met zondag 13 september. Op de groene kuststrook Costa Verde in de wijk Magdalena del Mar verrijst een gastronomisch dorp, compleet met foodtrucks en stands met speciaalbier.

Het hele land is vertegenwoordigd in geuren, kleuren en smaken. Mistura is dit jaar geïnspireerd op de dorpjes die overal in Peru te vinden zijn: een marktplein, een hoofdstraat en kleine straatjes – alleen nu allemaal gevuld met eten en drinken.

Topgerechten
peru culinair 2Met maar liefst 188 food spots is Mistura een festival om je vingers bij af te likken. De straten van het fooddorp zijn genoemd naar wat er te eten is: Los  de Fusiones voor de fusion gerechten, Los de Mar voor vis- en schelpdieren en Los Dulceros voor de toetjes. Nieuw dit jaar zijn de foodtrucks, Los Camioncitos. Er zijn er tien met een aanbod variërend van empanada tot sushi. Ook op drinkgebied heeft het festival een nieuwe introductie in de vorm van een vijftal speciaalbierbrouwers. Al deze biertjes worden kleinschalig gebrouwen met alleen de beste ingrediënten en vooral veel liefde en aandacht. Het ideale drankje voor bij al die geweldige topgerechten die op Mistura te vinden zijn.   

Gastronomische reis
Het hart van Mistura wordt gevormd door de grote markt, waar kleine boeren en andere producenten hun waar aanbieden. Vers fruit uit de jungle, een range aan aardappelsoorten, granen uit de Andes en kruiden uit het kustgebied. Wie hier winkelt reist heel Peru door, van kust tot Andes en van jungle tot Titicacameer. Behalve in smaken en ingrediënten, zijn de verschillende regio’s ook in muziek, dans en kunst vertegenwoordigd. Ook wie dol is op chocola komt aan zijn trekken. Al snoepend van de beste chocola ter wereld is het hele proces – van cacaoboon tot chocoreep – van dichtbij mee te maken. En last but not least: er is een Pisco Salon waar hét drankje van Peru wordt geserveerd.

Over PROMPERU
PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie www.peru.travel.