Fanatieke Tour de France liefhebbers kunnen overwegen bij de start van een etappe aanwezig te zijn.

Gerona is een provincie van de autonome regio Catalunya. De hoofdstad van de provincie is de stad Gerona.

Hotel Rural Salvatierra ligt in Salvatierra de Tormes is een bijzonder hotel door ligging en karakter

712.579 vakantiewoningen - van knusse houten huisjes tot villas en coole urban lofts

Een vogel team van het natuurhistorisch museum LSU uit Louisiana  (Dan Lane, Mike Harvey, Glenn Seeholzer) en een vogel expert uit Peru, (Fernando Angulo) hebben tijdens de ‘Big Day’ van Peru het huidige wereldrecord voor het aantal vogelsoorten gezien in een dag verbroken.

Zij zijn erin geslaagd om binnen 24 uur 354 soorten te spotten. De Big Day begon om middernacht in het nevelwoud Abra Patricia op 2300 meter hoogte. Het team daalden 2000 meter af in de hoop, vogelend in verschillende habitats, meer dan 331 soorten te vinden.  

Het vorige record (zonder gebruik van vliegtuig) was al meer dan 30 jaar oud, en werd neergezet door een van LSU's studenten, Ted Parker, samen met een van zijn vrienden Scott Robinson. Dit wereldrecord werd toen behaald rond het biologisch onderzoeksstation Cocha Cashu in het nationaal park Manu in Peru.

De oostelijke delen van de tropische Andes worden beschouwd als één van de regio’s met de grootste biologische verscheidenheid in de wereld. Het spectaculaire Andes gebergte zorgt voor vele klimaten. Iedere klimaat band heeft zijn eigen habitat, die op zijn beurt weer zijn eigen vogelsoorten heeft. Het nieuwe wereldrecord is gehaald doordat ze binnen 24 uur zoveel mogelijk klimaat banden zijn gepasseerd. In Peru staan nu ongeveer 1840 vogel soorten geregistreerd.  

 ‘A big day’ is een wedstrijd voor vogelaars waarbij een vogelaar of een team van vogelaars zoveel mogelijk vogelsoorten probeert binnen 24 uur te zien.

Over PROMPERU
PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie www.peru.travel