Fanatieke Tour de France liefhebbers kunnen overwegen bij de start van een etappe aanwezig te zijn.

Gerona is een provincie van de autonome regio Catalunya. De hoofdstad van de provincie is de stad Gerona.

Hotel Rural Salvatierra ligt in Salvatierra de Tormes is een bijzonder hotel door ligging en karakter

712.579 vakantiewoningen - van knusse houten huisjes tot villas en coole urban lofts

Archeologen ontdekken 3000 jaar oud graf in Cuzco. Met meer dan 10.000 jaar aan geschiedenis, is Peru de ideale reisbestemming voor echte cultuurliefhebbers. Peru is de thuisbasis van meer dan 5000 archeologische sites.

Begin maart werd er door archeologen in Cuzco nog een 3000 jaar oud graf ontdekt. Peru wordt immers niet voor niets “The land of hidden treasures” genoemd.

Mysterie in Peru
Dankzij de erfenis van oude beschavingen, is Peru de thuisbasis van meer dan 5000 archeologische sites. Velen van hen zijn gehuld in mysterie, waardoor de bezoeker zich even terug waant in de tijd. Door een bezoek aan de wereldberoemde Machu Picchu kom je meer te weten over het Incarijk en haar beschaving. Deze stad is nooit ontdekt door de Spanjaarden en daarom nog intact. Het graf dat begin deze maand is gevonden is erg uniek omdat er nog nooit eerder menselijke resten uit de Marcavalle-cultuur zijn gevonden. Naast menselijke resten hebben de archeologen ook voorwerpen gevonden, zoals gereedschap en kralenkettingen.http://nos.nl/video/620740-bijzondere-vondst-in-peru-3000-jaar-oude-graven.html

Cultuurschatten
Het Peruaanse culturele erfgoed is over de laatste paar decennia samengesmolten. Deze culturele rijkdommen zijn terug te vinden in diverse musea. Hier vind je prachtige ornamenten die gemaakt zijn van exceptionele materialen, keramische portretten en de bekende Peruaanse kleden met opvallende kleuren.

PROMPERU is de instantie voor de promotie van export en toerisme van Peru - www.promperu.gob.pe

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage