Fanatieke Tour de France liefhebbers kunnen overwegen bij de start van een etappe aanwezig te zijn.

Gerona is een provincie van de autonome regio Catalunya. De hoofdstad van de provincie is de stad Gerona.

Hotel Rural Salvatierra ligt in Salvatierra de Tormes is een bijzonder hotel door ligging en karakter

712.579 vakantiewoningen - van knusse houten huisjes tot villas en coole urban lofts

Olympische Zomerspelen 2012. Horse Guards Parade zal gebruikt worden als locatie voor de wedstrijden beachvolleybal tijdens de Olympische Zomerspelen van 2012, die in Londen gehouden zullen worden.

Twee tijdelijke speelvelden zullen aangelegd worden met een capaciteit van 12.000 en 5.000 toeschouwers.

Horse Guards Parade is een grote paradeplaats naast Whitehall in centraal-Londen. Op deze locatie worden jaarlijks de ceremonieën van Trooping the Colour en Beating Retreat gehouden.

Op deze locatie werden ooit riddertoernooien gehouden in de tijd van Hendrik VIII. Ook werd hier de verjaardag van Elizabeth I gevierd.

Sinds de 17e eeuw werd het gebied gebruikt voor allerlei parades en andere ceremonieën. Ooit was hier ook het hoofdkwartier van het Britse leger gevestigd. De hertog van Wellington was gestationeerd op Horse Guards toen hij Commander-in-Chief van het Britse leger was. De huidige General Officer Commanding London District gebruikt nog steeds het zelfde kantoor en het zelfde bureau. Tijdens de twintigste eeuw werd het gebied gebruikt als parkeerplaats voor ambtenaren, maar hieraan kwam een eind in de jaren '90. Dit proces werd aangezwengeld door de mortieraanval door de Provisional IRA op 10 Downing Street vanuit een voertuig dat op Horse Guards Avenue geparkeerd was nabij Horse Guards Parade. Voertuigen mogen thans nergens meer in het gebied parkeren.

Rondom de paradeplaats staat een aantal monumenten die herinneren aan de militaire geschiedenis van Groot-Brittannië:

Standbeelden van de Veldmaarschalken Kitchener, Roberts en Wolseley
Een Turks kanon gemaakt in 1524 dat in 1801 in Egypte werd buitgemaakt
De Cádiz Memorial, een Frans mortier geplaatst op een gietijzeren Chinese draak ter gelegenheid van het beëindigen van het beleg van Cádiz in Spanje in 1812
De Guards Memorial, ontworpen door beeldhouwer Gilbert Ledward in 1923-26 ter herinnering aan de Eerste Slag om Ieper en andere veldslagen van de Eerste Wereldoorlog.
In 2003 werd de Royal Naval Division Memorial, ontworpen door Sir Edwin Lutyens in 1925, teruggeplaatst op zijn originele locatie op Horse Guards Parade.

Afdrukken