De 104de editie van de Ronde van Frankrijk zal van 1 tot en met 23 juli 2017 worden verreden.

Apothicairerie in l'Hôtel-Dieu in Baugé - deze apotheek is ontstaan tussen 1675 en 1700.

De Waddeneilanden liggen langs de Noordkust van Nederland

Van historische hanze tot elektronische beats – veelzijdige lente evenementen in Münster

Greenwich Park is één van de acht Koninklijke Parken van Londen. Het bestaat uit een gebied van ongeveer 74 hectares en was voor de ontsluiting door Hendrik VI in 1433 een hertenkamp.

booking hotels booking hotels booking hotels booking hotels


Net noordelijk van het park liggen het National Maritime Museum en Queen's House. Middenin het park ligt de sterrenwacht Royal Observatory, dwars onder de nulmeridiaan. Aan de westrand ligt Ranger's House, uitkijkend op de weiden van Blackheath.

Het park ligt op een heuvelrand. Het noordelijke deel richting de Theems ligt laag, naar het zuiden toe stijgt het landschap om uiteindelijk deel uit te maken van het plateau van Blackheath. De sterrenwacht ligt op de top van de heuvel; op een ernaast gelegen pleintje staat het standbeeld van generaal James Wolfe van waar het Greenwich Hospital en de Royal Navy College zichtbaar zijn, en over de Theems is Canary Wharf, naar het noordwesten de City of London en in het noorden de Millennium Dome zichtbaar. Naast de sterrenwacht ligt een afgeschermd deel van het park dat als picknickplek en als podium voor toneel gebruikt wordt.

In het lage gedeelte van het park bevinden zich een populaire speeltuin, een kruidentuin en een meertje waarop gevaren kan worden; dit alles nabij het station Maze Hill. Op het hogere deel liggen een bloementuin waaronder een groot rozenperk, een cricketveld, tennisbanen, een muziektent, Romeinse resten, een oude eik (Queen's Oak, verwijzend naar Elizabeth I) en een met een hek omsloten deel waarin sommige herten rondlopen.

Het park is doorgaans niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer; enkel tijdens spitsuren gedurende de week wordt de weg tussen Greenwich en Blackheath tijdelijk opengesteld.

Afdrukken