Fanatieke Tour de France liefhebbers kunnen overwegen bij de start van een etappe aanwezig te zijn.

Gerona is een provincie van de autonome regio Catalunya. De hoofdstad van de provincie is de stad Gerona.

Hotel Rural Salvatierra ligt in Salvatierra de Tormes is een bijzonder hotel door ligging en karakter

712.579 vakantiewoningen - van knusse houten huisjes tot villas en coole urban lofts

Piccadilly Circus werd aangelegd in 1819 om een verbinding te vormen tussen Piccadilly en de nieuwe door John Nash ontworpen Regent Street. Een circus was de benaming voor een cirkelvormig plein. Dit plein verloor die vorm door de aanleg van Shaftesbury Avenue in 1886.

booking hotels booking hotels booking hotels booking hotels

De naam Piccadilly slaat op een kleermaker genaamd Robert Baker die in de 17e eeuw erg rijk werd met het maken van kleren met speciale boorden, genaamd Piccadills.
Kenmerken

Het plein is onder meer bekend omdat er een fontein staat van de Griekse god Anteros, de tweelingbroer van Eros, god van de liefde, maar toch is het standbeeld beter bekend onder de naam Eros. Het beeld is opgedragen aan Lord Shaftesbury die vocht tegen kinderarbeid. De fontein heet officieel Shaftesbury Memorial. Het beeld is in 1893 gebouwd en werd in het midden van het plein gezet. In de Tweede Wereldoorlog is het daar weggehaald omdat het te gevaarlijk was en het beeld is later geplaatst in het zuidwesten van het plein.

Verder is Piccadilly Circus bekend vanwege de grote lichtreclames, die in de 20e eeuw op de gebouwen rondom het plein werden aangebracht. Deze reclames bevinden zich nu alleen nog op het gebouw aan de noordwestkant van het plein.

Afdrukken

 

Hotels in Londen: