Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Flaine wintersportSamoëns is een plaats en gemeente in het Franse departement Haute-Savoie (regio Rhône-Alpes) en telt 2323 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Bonneville en is de hoofdstad van het gelijknamige kanton. Samoëns ligt in de Vallée du Giffre in de Franse Alpen. Het is een populaire vakantiebestemming, zowel in de zomer als in de winter. Vanaf de rand van het dorp vertrekt een skilift naar het hoger geleden skigebied Samoëns 1600 (ook wel bekend onder de naam Plateau de Saix). Dit gebied is onderdeel van het grotere skigebied Grand Massif, dat ook uit Flaine, Les Carroz, Sixt en Morillon bestaat.

Flaine is een wintersportgebied in het Franse departement Haute-Savoie. Flaine ligt op het grondgebied van de gemeenten Magland en Arâches-la-Frasse. Het maakt samen met Les Carroz d'Arâches, Morillon, Samoëns en Sixt-Fer-à-Cheval deel uit van het grote skigebied Le Grand Massif.

Flaine was het eerste skigebied met een snelle stoeltjeslift voor acht personen, Les Grands Vans. Flaine had ook Europa's eerste sneeuwkanon.

Het skigebied staat bekend voor z'n sneeuwzekerheid.Samoëns, gelegen op iets minder dan 700 meter hoogte, wordt door kenners het mooiste skidorp van de Franse Alpen genoemd. Het dorpje heeft een idyllisch historisch centrum met leuke winkeltjes, een paar kroegen voor een bescheiden après ski en een aantal prima restaurants. Aan de rand van het dorp vertrekt de telecabine, die je in 8 minuten op 1600 meter hoogte in het Grand Massif skigebied brengt.

Op Samoëns 1600, Plateau des Saix genaamd, vind je enkele kleine hotels en wat appartementen. Hier liggen de beginnerspistes en de jardin de neige voor de allerkleinsten. Vanaf Samoëns 1600 kun je de nieuwe Chariande Express stoeltjeslift pakken die je in 7 minuten afzet op de top van de Tête de Saix, de centrale piek van het Grand Massif gebied.

Naast skiën en snowboarden kun je in de omgeving van Samoëns ook prima sneeuwschoenwandelen, langlaufen, ijsklimmen of gewoon lekker ontspannen tijdens je (wintersport)vakantie. Een ideale bestemming dus ook voor de niet-skiër!

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com