Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Luchthavens van Eindhoven, Charleroi en Groningen vertonen sterkste groei


Verkoopcijfers vliegtickets laten zien: populariteit regionale luchthavens toegenomen. In de eerste zeven maanden van 2016 zijn gemiddeld 19,29% meer vliegtickets verkocht voor vluchten vertrekkende vanaf regionale luchthavens dan vorig jaar. Dit is gebleken uit een overzicht van de verkoopcijfers van Vliegtickets.nl. Redenen die Vliegtickets.nl geeft voor de toename zijn o.a. de sterke positionering van lowcost airlines op de regionale luchthavens en het groeiende aanbod in eindbestemmingen.

Eindhoven, Charleroi en Groningen grootste uitschieters
Alle regionale luchthavens die zich op aanrijafstand van Utrecht bevinden zijn meegenomen in de analyse. Van alle regionale luchthavens zijn Eindhoven Airport (43.4%), Charleroi (56,8%) en Groningen Airport Eelde (40,2%) de grootste uitschieters. Redenen die Vliegtickets.nl geeft voor de toename zijn het sterke aanbod in vliegtickets van lowcost airlines en de groei in het aanbod van bestemmingen. Uit de afzetcijfers blijkt dat Ryanair en Transavia voorop lopen met de verkoop van vliegtickets.

Top 3 bestemmingen
Vanaf steeds meer regionale luchthavens zijn populaire bestemmingen in Spanje, Portugal en Groot-Brittannië te bereiken. Eindhoven is de regionale luchthaven met de meeste vluchten. De meest aangevlogen luchthavens vanaf Eindhoven zijn:

    Barcelona
    Londen
    Lissabon

De overige regionale luchthavens hebben een top drie aan vergelijkbare bestemmingen in Spanje, Portugal en Groot-Brittannië.

Regionale luchthavens
In het overzicht zijn alle luchthavens meegenomen die zich op aanrijafstand van Utrecht bevinden. Naast Eindhoven, Charleroi en Groningen zijn dit ook de luchthavens van Rotterdam, Brussel, Weeze en Maastricht. De cijfers zijn gebaseerd op het aantal verkochte vliegtickets in de periode van 1 januari tot en met 20 juli 2016, tegenover dezelfde periode in 2015.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com