Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Hotel gaat komende twee jaar 5 tot 15 procent op energie en waterverbruik besparen. Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre heeft vandaag een overeenkomst voor meer duurzaamheid getekend met stadsdeel Centrum,  een aantal andere Amsterdamse hotels en het milieukeurmerk Green Key.

De Green Key certificering  betekent dat een bedrijf garant staat voor de inzet om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van het bedrijf verlangt.

De overeenkomst die vandaag getekend is, houdt in dat de hotels de komende twee jaar maar liefst vijf tot vijftien procent zullen besparen op hun energie- en waterverbruik. Doel van de overeenkomst is dat Amsterdamse hotels de duurzaamste van Europa moeten worden. 

Vijftien hotels in de Amsterdamse binnenstad hebben gedurende een periode van twee jaar aan een succesvolle proef meegedaan, waaruit het convenant is voortgekomen.

 

Albert Rouwendal, General Manager van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre over het convenant:"Wij vinden het belangrijk dat wij als hotel ook bijdragen aan een beter milieu. In de proefperiode is gebleken dat we milieubewust om kunnen gaan met energie en water, zonder ons hoge serviceniveau uit het oog te verliezen. Door bovendien ons management, het personeel en de gasten te wijzen op de mogelijkheden om nog meer energie en water te besparen, gaan we duurzaam de toekomst in."

Mövenpick Hotels & Resorts is een hotelbeheeronderneming in de premiumklasse. De keten heeft meer dan 12.000 medewerkers in dienst en is met 90 bestaande hotels en hotels in aanbouw vertegenwoordigd in 26 landen. De onderneming concentreert zich op haar kernmarkten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. De van oorsprong Zwitserse internationale hotelgroep maakt gestage vorderingen met haar uitbreidingsplannen en wil in 2010 haar portfolio uitgebreid hebben tot 100 hotels. Mövenpick Hotels & Resorts is in het vier- en vijfsterrensegment sterk vertegenwoordigd met twee accommodatietypes: zaken- en vergaderhotels, en vakantieresorts. De hotelgroep staat synoniem voor compromisloze kwaliteit van producten en diensten is eigendom van Mövenpick Holding (66,7 %) en Kingdom Group (33,3 %).

Online Booking: Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre