Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

24 januari Nedlloyddag ‘Draag uw steentje bij’.Onder het thema ’Draag uw steentje bij’ organiseert het Maritiem Museum Rotterdam op zondag 24 januari een evenement dat geheel in het teken staat van het wereldbedrijf Nedlloyd. Het museum, dat meer dan duizend voorwerpen van de Nedlloyd collectie in beheer heeft, doet deze dag een beroep op oud-Nedlloyders om kennis, informatie en anekdotes te delen. Op deze manier wordt de reeds rijke Nedlloydcollectie aangevuld en voor het nageslacht bewaart. Ook niet-Nedlloyders zijn deze dag gewoon welkom in het museum. 
Meer dan een reünie
Vanaf 12.00 uur kunnen oud-Nedlloyders op 24 januari hun kennis en herinneringen achterlaten op video en een cursus volgen waarin zij leren hoe ze vanuit huis informatie kunnen toevoegen aan het digitale archief Maritiem Digitaal. In de bibliotheek zijn verschillende collectiestukken opgesteld waarover het Maritiem Museum graag meer zou willen weten. In de middag is er een lezing en worden films vertoond waarin oude Nedlloydtijden herleven. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om bij te praten met oud-collega’s en is er een muzikaal optreden.

Collectie heeft nog altijd geheimen 

Nedlloyd (1971-2004) was een wereldbedrijf én een voorbeeld van ‘Hollands Glorie’. Meer dan dertig jaar bevoeren de schepen van Nedlloyd de wereldzeeën en gonsde het bedrijf van de logistieke activiteiten. Tienduizenden medewerkers waren op alle continenten voor het concern in touw. Sinds de jaren ’80 bewaart het Maritiem Museum de meer dan veertienhonderd objecten en duizenden foto’s die samen het verhaal vertellen van Nedlloyd. Van sommige objecten is veel bekend, andere hebben hun geheimen nog niet prijsgegeven. Die leven voort in de hoofden en harten van de mensen die er gewerkt hebben.

Internet: www.maritiemmuseum.nl