Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Onder de naam Streets of the World exposeert fotojournalist Jeroen Swolfs op het Hembrugterrein.

Dat is in Zaandam waar hij 195 foto’s exposeert – één foto voor ieder land in de wereld – die hij maakte tussen 2009 en 2016. Hij ging in 2009 op reis om in 7 jaar deze megaklus te klaren en het resultaat is in de bijzondere ambiance van een oude industriële loods te bewonderen. De 195 foto’s zijn verdeeld over vier zalen en zijn afgedrukt op een formaat van 2 bij 4 meter. De tentoonstelling loopt van 16 juni tot en met 30 september. Op een aantal zogenoemde ‘ZOOM EVENTS’ weekenden staan verschillende landen die hij bezocht centraal waaronder Servië op 1 en 2 juli. Bezoekers kunnen dat weekend naast de fototentoonstelling ook toeristische brochures over Servië meenemen, een film bekijken, Servische hapjes nuttigen en als hoogtepunt een concert meemaken van de Servische muzikant Slobodan Trkulja op zaterdagavond en zondagmiddag. Nadere info en kaartjes à € 17,50 via www.streetsoftheworld.com en nadere info over Slobodan Trkulja op www.balkanopolis.com.

Naast zijn 8-koppige band Balkanpolis neemt Trkulja voor deze gelegenheid het kinderkoor Zvonce uit Servië mee die tezamen een mengeling van traditionele Servische muziek en hedendaagse pop spelen. Concertgangers krijgen zaterdag en zondag voor het concert een privé rondleiding van Jeroen Swolfs langs zijn foto’s met een extra toelichting bij de foto die hij in Belgrado maakte.

Servië wint aan populariteit als vakantiebestemming. In 2016 bezochten wereldwijd 2,75 miljoen toeristen het land, een plus van 13 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Het aantal Nederlandse toeristen steeg met 9% naar ruim 17.700. Afstand Utrecht - Belgrado is ruim 1700km, vliegduur is 2 uur en 15 minuten. Naast directe vluchten van KLM en Air Serbia vanaf Schiphol, vliegt ook Wizz Air vanaf Eindhoven en Air Berlin vanaf Düsseldorf direct op Belgrado. Wizz Air tevens naar Nis. De koers is momenteel: 121 Dinar is 1 euro. [Streets of the World movie] [kaart ServiëServië]

www.serbia.travel


imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Impressie - Streets of the World

Kaart van Servië - Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com