Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Apenheul staat deze zomer in het teken van onderzoek.

Van 15 juli t/m 27 augustus kunnen  kinderen tijdens de speciale onderzoekersweken zelf op onderzoek uitgaan tussen de apen. Ze mogen bijvoorbeeld zelf apenpoep onderzoeken en meedoen met een echte onderzoekerstocht tussen de boomtoppen. De twee kinderen die Apenheul in mei selecteerde als VIP-onderzoekers, trappen de onderzoekersweken officieel af. Zij openen op zaterdag 15 juli de poorten van het dierenpark.

 

Activiteiten
Tijdens de onderzoekersweken zijn er in het hele park activiteiten voor kinderen met als doel om meer over de apen te leren. Het avontuur start bij het onderzoekersbasiskamp na de entree van het park. Hier krijgen kinderen gratis een speciale apenspotkaart om alle 37 apensoorten in Apenheul te vinden. Ook zijn hier spotpakketten te koop in de vorm van rugzakjes met handige items voor echte onderzoekers. Verderop in het park kunnen kinderen poep onderzoeken, mee met een onderzoekerstocht en zelfstandig op onderzoek uit dankzij alle nieuwe, educatieve elementen in het park.

Ruime openingstijden en korting
Tijdens de onderzoekersweken van 15 juli t/m 27 augustus is Apenheul langer open dan normaal. Bezoekers kunnen van 9.00 tot 18.00 uur in het dierenpark terecht. Bovendien is een bezoek in de zomermaanden extra voordelig. Wie in juli en augustus naar Apenheul komt en een kaartje via de website koopt, kan tot maar liefst € 7,50 korting per persoon verdienen. Bezoekers ontvangen bijvoorbeeld korting als zij vroeg of juist later op de dag arriveren. Zo probeert het apenpark de bezoekersstromen op een dag beter te spreiden en iedereen een unieke beleving te bieden.

Pizza-restaurant
Voor alle apen-onderzoekers die na afloop van hun dagje uit trek hebben gekregen, heeft Apenheul een mooie uitkomst. Na twee voorgaande succesvolle jaren, worden ook deze zomer de deuren van het pizza-restaurant geopend. Gasten kunnen hier onbeperkt genieten van versgebakken pizza’s. Het pizza-restaurant ligt op de aanlooproute naar Apenheul en is open op 15 en 16 juli en van 22 juli t/m 27 augustus vanaf 16.00 uur. Volwassenen betalen € 13,50 per persoon, kinderen slechts € 7,50. Kaartjes zijn te koop aan de deur of bij de bezoekersreceptie van Apenheul.

Over Apenheul
Stichting Apenheul is een ideële organisatie die zich met hart en ziel inzet voor apen en hun leefgebied in het wild. Apenheul is in 1971 opgericht met als doel om liefde voor dieren en natuur te creëren, door bezoekers in het park een unieke beleving met apen mee te geven. Bovendien steunt Apenheul natuurbehoudprojecten over de hele wereld om apen en hun leefgebied te beschermen. Een deel van de opbrengst van Apenheul komt hieraan ten goede. Stichting Apenheul is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Het dierenpark trekt jaarlijks zo’n 500.000 bezoekers en werd in 2016 zelfs verkozen tot Leukste uitje van Nederland. Daarnaast beschikt Apenheul over de unieke, duurzame congreslocatie De St@art, waar jaarlijks vele zakelijke groepen en families gebruik van maken.

www.apenheul.nl

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com