Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Coolste waterparken, Barkie KidsClub en Disneyland meest populair. Reisorganisatie Arke heeft op de Vakantiebeurs de felbegeerde Award voor de 'Kids Vakantieaanbieder van het Jaar 2010' in de wacht gesleept. Arke ontving de onderscheiding uit handen van rapper en kidsidool Yes-R. Een kleine duizend kinderen, ouders en verzorgers brachten de afgelopen zes weken hun stem uit via een Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl. De verkiezing is een initiatief van de Kids Vakantiegids. Cirkel Vakanties en Familieavontuur werden verkozen als tweede, gevolgd door Pharos Reizen op de derde plaats enTravelnauts als vierde.
Omdat de mening van kids steeds belangrijker wordt bij de vakantiekeuze houdt Kids Vakantiegids de verkiezing ieder jaar, in samenwerking met de Vakantiebeurs, die nog duurt tot en met zondag 17 januari. De verkiezing beoogt mede te achterhalen wat kids zelf het leukste vinden om te doen in de vakantie. Arke is de vakantieaanbieder die hier het beste op inspeelt.  


Kindvriendelijk imago
Arke blijkt erg goed bekend onder de doelgroep; liefst 71% van de respondenten herkent het oranje logo met de knipoog. Het aanbod van Arke, met daarin o.a. de coolste waterparken, de Barkie KidsClub en Disneyland Parijs scoorde de meeste punten. Ruim een derde van de deelnemers aan de Kids Enquête beoordeelde dit vakantiepakket als het allerleukste.
 
Zon- en strandvakantie

Arke scoort bovendien met de zon- en strandvakanties. Deze ‘relax en spelen’ vakanties vinden kinderen en ouders het meest aantrekkelijk. 29% van de deelnemers aan de Kids Enquête gaf de voorkeur aan de traditionele zonvakantie, waarbij ze heerlijk op het strand kunnen luieren en kunnen doen waar ze zin in hebben.
 
Culturele vakantie
Tweede in het 'wensenpakket' van de kinderen, met 26% van de stemmen, staat de culturele vakantie om (verre) landen, eten, dieren en mensen te ontdekken. 24% van de stemmen ging uit naar de sportieve vakantie waarin kinderen lekker actief bezig kunnen zijn en nieuwe sporten kunnen proberen.
 
Leeftijdgenoten
Uit het onderzoek blijkt verder dat kinderen het belangrijk vinden om leeftijdgenoten te leren kennen tijdens de vakantie en samen met hen leuke dingen te doen. Arke biedt hiervoor een speciaal activiteitenpakket aan. 48% van de kids voegt daaraan toe dat ze ook graag dingen samen met hun ouders doen tijdens de vakantieperiode.
 
Vijf nominaties

In totaal meldden zich 23 vakantieaanbieders voor de competitie. Uit deze aanmeldingen zijn werd vijf aanbieders genomineerd, naast Arkel zijn dat Cirkel Vakanties, Familieavontuur, Pharos Reizen en Travelnauts. De vakjury bestond uit Rob Driessen (CEO Zoover in 2009), Jan Lokhoff (CEO Reisrevue groep) en Marlotte Lubbers (Uitgever Kids Vakantiegids), stuk voor stuk expert op het gebied van de vakantiemarkt voor families en kinderen. Het publiek heeft de uiteindelijke winnaar bepaald door de Kids Enquête in te vullen op Kidsvakantiegids.nl.
 
Kids Vakantiegids
Kids Vakantiegids magazine is samen met de website www.kidsvakantiegids.nl het grootste vakantieplatform voor kinderen en families. Kids Vakantiegids speelt in op de groeiende behoefte van kids en families om een vakantie of uitstapje te zoeken die past bij de vakantiewensen van het hele gezin.