Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het parcour van de Tour de France 2009 is zojuist bekendgemaakt op de internetsite van de france krant "L"Equipe". Met de grote verassing dat de Tour de France dit jaar twee etappes in de regio Bourgogne heeft geprogrammeerd. De etappe van 15 juli vertrekt vanaf Vatan (departement Indre) en komt aan het einde van de middag aan in Saint-Fargeau (departement Yonne), een plaats die vooral bekend staat om zijn opvallende kasteel met roze stenen, een souvenir van de Duchesse de Montpensier, nicht van Lodewijk de 14de, beter bekend als "La Grande Mademoiselle". Dit kasteel dient elke zomer als decor voor een groot historisch optreden met 600 acteurs.

De etappe van 16 juli vertrekt vanaf Tonnerre (departement Yonne) en eindigt in Vittel (Vogezen). Tonnerre wordt doorkuistd door het Canal de Bourgogne en is omringt door wijngaarden. Een ideale bestemming voor liefhebbers van watertoerisme, fietsen en heerlijke wijnen. Het architecturale erfgoed is ook zeer indrukwekkend, zoals het bekende Hôtel-Dieu, gesticht in de 13de eeuw door Marguerite de Bourgogne.

Dankzij de grote media-aandacht en de live uitzending van de Tour de France, zal de Bourgogne komende zomer in de schijnwerpers staan in Frankrijk en daar buiten.

Voor meer informatie
VVV Saint-Fargeau - www.tourisme.ccpf.fr
VVV Tonnerre - www.tonnerre.fr