Op veel plaatsen stijgen de skipasprijzen aanzienlijk meer dan het vorige seizoen.

Skiën in de Alpen wordt dit jaar opnieuw duurder.
Op sommige plaatsen is de prijs van een skipas zelfs wel 8% duurder geworden! De gemiddelde prijsstijging komt neer op ongeveer €4,30 voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen. Snowplaza is op onderzoek uit gegaan en heeft voor jou de skipasprijzen uit de populaire skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Duitsland vergeleken. Het overzicht van de skipasprijzen 2017/2018 vind je in de tabel in dit bericht.

De prijs van een skipas in 2017/2018
Snowplaza heeft de prijzen van 130 skipassen in de Alpen met elkaar vergeleken. Daaruit hebben we kunnen concluderen dat de prijzen gemiddeld met iets minder dan 2% zijn gestegen, ten opzichte van vorig seizoen. Wintersporters betalen dit jaar ongeveer €4,30 meer voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen. In Zwitserland is skiën wel iets goedkoper geworden. Dat komt omdat de bergbanen hun prijzen opnieuw niet verhogen en de koers van de Zwitserse Frank gunstiger is geworden voor ons. Een ander verhaal is het in Oostenrijk en Duitsland...

Skipasprijzen in Oostenrijk gaan omhoog
De gemiddelde prijs voor een 6-daagse skipas in de grootste skigebieden van Oostenrijk bedraagt deze winter €252,20 (+4%). Vooral in Obergurgl-Hochgurgl wordt skiën dit jaar een stuk duurder, omdat het skigebied nu de skipas met Sölden deelt. Een 6-daagse skipas kost daar €285,- (+6,3%) en dat is 17 euro meer dan vorig jaar. Daarmee zijn beide skigebieden de duurste van Oostenrijk. Ski Arlberg komt met een skipas van €275,- (+5%) op de tweede plaats, gevolgd door Kitzbühel & Kirchberg met een skipas van €266,- (+3,9%). Een gunstig skigebied qua prijs, ligging en pistekilometers is Ski Juwel. Een 6-daagse skipas kost hier €228,50 (+3,2%).

De hoogste prijsstijging in Duitsland
In een aantal Duitse skigebieden is de prijsstijging van de skipas het hoogst. In Kleinwalsertal & Oberstdorf stijgen de prijzen met maar liefst 5,2% en dat komt uit op een 6-daagse skipas voor €231,50. In de Zuid-Duitse skigebieden Brauneck, Spitzingsee-Tegernsee en Sudelfeld is een skipas 7,1% duurder geworden dan het jaar daarvoor. Een skipas kost hier €180,- voor 6 dagen. De hoogste prijsstijging komen we tegen in Skiliftkarussell Winterberg. De prijs voor een skipas stijgt daar met maar liefst 8,7% en kost €125,- voor 6 dagen. Ondanks dat blijft dit qua prijs nog steeds één van de meest gunstige skigebieden van Europa.

De duurste en de goedkoopste skipassen
Ben je erg geschrokken van de skipasprijzen in de Alpen? Dan zou je voor de grap eens moeten kijken naar wat een skipas kost in de Rocky Mountains. In het Amerikaanse skigebied Aspen kost een skipas 894 dollar en dat is omgerekend maar liefst €759,-! Iets teveel van het goede? In het Duitse skigebied Kampenwand kost een skipas slechts €117,- (+6,4%) voor 6 dagen. Het is voor het eerst sinds 2 jaar dat de skipas in dit gebied duurder is geworden.

Lees meer . .
De duurste en de goedkoopste skipassen.