Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Na het succes van 2004, waarin Lille is uitgeroepen tot de culturele hoofdstad van Europa, gaat Lille verder. Iedere twee jaar wordt er in het kader van Lille 3000 aandacht besteed aan de  muziek, kunst, literatuur, theater van een bepaalde regio in de wereld. Van 14 maart tot en met 12 juli 2009 zal Lille 3000 in het teken staan van Centraal en Oost-Europa na de val van de Berlijnse muur.


Europa na 1989

Tentoonstellingen, voorstellingen, architectuur, film, dans, debatten; alles zal in het teken staan van Europa na de val van de Berlijnse muur. Twintig jaar na de val van de Berlijnse muur zal Lille 3000 terugblikken op deze gebeurtenis en zullen we stilstaan bij de ontwikkeling van Europa sindsdien. Kunstenaars en artiesten afkomstig uit landen als Croatië, Tjechië, Bulgarije, Litauen, Duitsland en Turkije zullen het thema "Europa en haar onzichtbare grenzen" uit gaan werken in hun oeuvres.

Istanbul

Ook is Istanbul vertegenwoordigd in Lille. Istanbul is uitverkozen tot Culturele Hoofdstad van 2010. Istanbul is de stad die het thema "onzichtbare grenzen" op een duidelijke manier illustreert. Istanbul is namelijk de enige stad ter wereld die twee continenten in zich draagt. Het is een grensstad waar verschillende culturen, religies en volkeren met elkaar in aanraking komen en elkaar beinvloeden. Die dynamiek van artistieke uitwisseling en mobiliteit is de kern van de tentoonstelling "de onzichtbare grenzen".


De evenementen die u niet mag missen!

Openingsfeest in Lille: 13 maart 2009
Een feest waarbij u een reis zal maken van Centraal naar Oost-Europa, van de Baltische landen naar istanbul. Concerten van een Klezmer orkest, van Bulgaarse koren en Balkanese brassbands illustreren de verscheidenheid aan culturen die samengebracht wordt in Lille. 

Van maart tot en met juli maakt de bezoeker iedere maand kennis met een of meerdere verschillende steden of culturen door middel van exposities en shows.