Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voor de 3e keer op rij zal Parijs zich in januari 2009 weer hullen in de kleuren van Soldes by Paris ter gelegenheid van de officiële start van de Parijse winteruitverkoop. In 2008 deden aan deze promotieactie meer dan 2000 winkels en 300 hotels en restaurants mee. Dit doorslaande succes wordt ook deze winter weer voortgezet tijdens de eerste 4 dagen van de winteruitverkoop.

Parijs, shoppinghoofdstad

Parijs is het toonbeeldvoor avant-gardistische creaties, Haute Couture, trendy merken en de grote internationale modeketens. Het is tevens het grootste shoppingparadijs in de open lucht vanwege de vele warenhuizen. In deze wereldstad staan hele straten en wijken in het teken van shopping.

Toerisme, shopping en cultuur gaan hand in hand

Met 28 miljoen bezoekers per jaar is Parijs de nummer één toeristische bestemming ter wereld. Deze aantrekkingskracht is te verklaren door zijn culturele erfgoed dat over de hele wereld bekend staat. 10.000 bars en restaurants, 16.000 winkels, 145 theaters, de grootste namen op het gebied van kunst, design en mode€¦ Als reden om Parijs te bezoeken noemen toeristen op de tweede plaats het uitgebreide winkelaanbod.

Gedurende vier dagen, ter gelegenheid van de lancering van de Soldes by Paris waarbij shopping en cultuur hand in hand gaan, biedt de hoofdstad een geheel andere aanblik.

Het programma: 5 uitgebreide winkelparcours, aangepast aan de stijl van de diverse wijken en winkels, geven Parijs een nieuwe look:

- "Classique", traditionele waarden: Wijken: Montaigne, Champs-Élysées, Place Vendôme, Palais Royal€¦

- "Trendy", de allerlaatste mode: Wijken: le Marais, Saint-Germain-des-Prés, Haussmann, Etienne Marcel, Les Halles€¦

- "Bobo-Chic", de charme van intellectueel Parijs: Wijken: Sëvres-Babylone, Odéon, Charonne, Canal Saint-Martin€¦

- "Créatif", op ontdekkingstocht naar jonge ontwerpers:Wijken: Bir Hakeim, Abbesses, Marché Saint-Honoré, Saint-Paul€¦

- "FusionFashionWorld", op zoek naar de melting pot van culturen: Wijken: Belleville, La Villette, Olympiades, Ledru-Rollin, Opéra€¦

5 "Shopping stations" voor een persoonlijke ontvangst

De welkomststandsmet gastheren en "vrouwen die drie talen spreken, bevinden zich in de volgende Parijse wijken: Abbesses, Saint-Germain-des-Prés, Saint-Paul, Madeleine en Palais Royal.

Pluspunten:

- Gastheren en -vrouwen, leerlingen van het Institut de la Conciergerie Internationale. Ze zijn te vinden in de "Shopping stations" en in een aantal deelnemende hotels. Ze beantwoorden vragen van bezoekers en geven persoonlijke winkeltips.
- 5 "Cyclobulles": elektrische fietstaxi"s in de kleuren van Soldes by Paris bieden gratis ritjes van 30 minuten aan vanaf de 5 "Shopping stations".
- Ook de permanente informatiepunten van het Office du Tourisme et des Congrës de Paris doen mee (Gare de Lyon, Gare de l"Est, Gare du Nord, Anvers en Pyramides).
-  "Digi-Guides", handige GPS-gidsen om de 5 parcours te volgen. Reserveren via www.parisinfo.com.

De nieuwe website van het evenement: www.shoppingbyparis.com, gelinkt aan de website van het Office du Tourisme et des Congrës de Paris www.parisinfo.com, vanaf 1 december online voor "slimme" websurfers met:
- 5 parcours bestemd voor "serial shoppers", ook te zien in 360° dankzij Google Map Street View en originele video"s van paris-place.com
- Speciale toeristische promoties
- Nieuws over shopping en toerisme
- Een rubriek "Transport"om je komst naar Parijs voor te bereiden
- Een wedstrijd "Wat voor shopper ben jij?", georganiseerd in samenwerking met www.voyages-SNCF.com.
- Fikse winkelkortingen voor Parijzenaren en toeristen (koopjesjagers kunnen profiteren van kortingen die kunnen oplopen tot maar liefst 70% en een extra btw-aftrek van 12% voor bezoekers van buiten de Europese Unie).
- Speciale toeristische kortingen aangeboden door bijna 300 hotels, restaurants en aanbieders van excursies die zijn aangesloten bij het Office du Tourisme et des Congrës de Paris.

De officiële opening zal verzorgd worden door een beroemdheid uit de Parijse modewereld.

Verlenging van de kerstverlichting

De winkeliersverenigingen en de stad Parijs zullen de kerstverlichting in het kader van "Paris illumine Paris" voortzetten in samenwerking met het Office du Tourisme et des Congrës de Paris.

Wist je dit?
- Parijs is de nummer één toeristische hoofdstad ter wereld: in 2007 brachten 28 miljoen toeristen een bezoek aan Parijs!
- Paris telt meer dan 61.800 lokale winkels en activiteiten. Alle soorten winkels, kleine zelfstandigen, nationale en internationale merken en warenhuizen, zijn vertegenwoordigd:
35% non-foodwinkels, 24% cafés-hotels-restaurants, 11% foodwinkels en 28% diensten
- Parijs kent een zeer hoge winkeldichtheid: 29 winkels op 1000 inwoners (tegen 18 in Londen en 16 in Milaan)
- Parijs, het grootste shoppingparadijs in de open lucht: 17.500 winkels en 5 warenhuizen doen mee aan de sales!
- 60% van de toeristen noemt shopping als reden om Parijs te bezoeken (na cultuur en erfgoed die op de eerste plaats staan)
Toerisme en shopping vullen elkaar aan en zijn samen alleen al goed voor 26% van de directe betaalde banen in de hoofdstad, oftewel 1 baan op 4 (bron: UNEDIC).
- Met een btw-aftrek van 12% is Parijs concurrerender dan Dubai, Singapore of Hongkong.

Voor meer info: www.shoppingbyparis.com