Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De verbouwde Hermitage Amsterdam gaat zaterdag 20 juni open. Het eerste weekend is het museum aan het Amstelhof dag en nacht geopend. Het huidige gebouw wordt omgevormd tot de Hermitage voor Kinderen en is gesloten van 19 januari tot 19 juni. Het 17e-eeuwse gebouw aan het Amstelhof wordt sinds juni 2007 omgewerkt van een verzorgingshuis tot een museum met tentoonstellingszalen, café-restaurant, winkels, studiecentrum, auditorium en de Hermitage voor Kinderen. De renovatiekosten bedragen ongeveer veertig miljoen euro. De exploitatie wordt voor de helft gedekt door sponsoring en voor de andere helft door kaartverkoop.

Op 20 juni wordt de tentoonstelling "Aan het Russische hof" geopend, waarin ruim 1800 objecten van het moedermuseum in Sint-Petersburg worden getoond. Het museum meldt woensdag dat het een van de grootste tentoonstellingen ooit in Nederland belooft te worden.

In de negenduizend vierkante meter tentoonstellingsruimte worden honderden baljurken, schilderijen, meubels, waaronder de Romanov-troon, juwelen van onder anderen Fabergé, kostbare serviezen en enorme kroonluchters geëtaleerd.

Het weekeinde van 20 en 21 juni wordt het Witte Nacht Festival gehouden, waarin het publiek desgewenst 31 uur aaneengesloten in het museum kan doorbrengen. Het hele weekeinde vinden feestelijke activiteiten en concerten plaats in het gebouw, de binnentuin en langs de Amstel.

Sinds de opening in februari 2004 trokken de tien tentoonstellingen zo"n zeshonderdduizend bezoekers.
www.hermitage.nl