Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

VVV Zuid-Limburg organiseerde afgelopen jaar voor de tweede keer de verkiezing voor de meest innovatieve toeristische ondernemer van het jaar. Gedurende het gehele jaar 2009 is VVV Zuid-Limburg op zoek geweest naar ondernemers die zich wisten te onderscheiden met nieuwe ideeën, processen en diensten binnen de toeristisch-recreatieve sector. Inwoners en bedrijven in Zuid-Limburg konden uiteindelijk meestemmen op één van de twaalf genomineerden en maakte hier massaal gebruik van. Museum Vaals won het uiteindelijk glansrijk van Amstel Gold Race Experience en nummer drie Discovery Center Continium en kreeg op woensdag 13 januari gedurende de nieuwjaarsbijeenkomst van VVV Zuid-Limburg in het Holland Casino te Valkenburg een speciaal ontworpen kunstwerk van de beeldhouwer Louis Wierts uit Schimmert uitgereikt.
Het beslist vernieuwende museum presenteert in een oude kloosterkapel onder de naam: Museum Vaals, kunst met verbeelding haar tentoonstellingen. Museum Vaals is vernieuwend doordat een unieke verzameling van ruim 200 neogotische heiligenbeelden met een hoogte van minimaal 1 meter tot 3,5 meter afkomstig uit katholieke kerken en kloosters wisselend gecombineerd wordt met hedendaagse kunst van bekende kunstenaars. De vaste collectie neogotische heiligenbeelden uit de periode 1850 – 1920 is reeds tentoongesteld in combinatie met de schilderijen van o.a. Henk Schiffmacher, Bram Vermeulen en Rob Scholte. Zo lukt het het museum blijkbaar om de kunstenaars weer in de kerk te krijgen, daar waar ze ooit de eerste kansen kregen. Daarnaast ontvangen alle bezoekers informatie over hun persoonlijke naamheilige.

Ook in het bijbehorende kloosterpark worden evenementen georganiseerd met hedendaagse kunstenaars met thema’s uit de bijbel. Het museum is daarnaast druk bezig om vanaf maart in het totaal gerestaureerde klooster workshops schilderen te organiseren voor groepen en bedrijven o.a. met Henk Schiffmacher. Gezamenlijk een schilderij maken of gewoon allemaal apart een heiligenbeeld onder leiding van de tattoo-kunstenaar.

internet: www.museumvaals.nl